Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 16-07-2019, 13:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στα μέσα Αυγούστου, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ τοποθετεί την οριστικοποίηση των διαδικασιών για το τελικό συνεργατικό σχήμα του Δήμου Ιωαννιτών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στην ολομέλεια της παράταξης «Γιάννενα, Νέα Εποχή» το βράδυ της Δευτέρας, ο νέος δήμαρχος και η δημοτική ομάδα ανέφεραν ότι ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος επαφών και συζητήσεων με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων με σκοπό τη συγκρότηση «μιας δημιουργικής πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. «Το κλίμα στις συναντήσεις είναι καλό» σημείωσε ο κ. Ελισάφ τονίζοντας ότι οι συνεργασίες που θα προέλθουν θα είναι στη βάση της ισοτιμίας.

«Μόλις ολοκληρώσουμε τον πρώτο κύκλο θα περάσουμε στη δεύτερη φάση των συζητήσεων ώστε μέχρι τα μέσα Αυγούστου να είμαστε έτοιμοι». Παράλληλα, ολοκληρώνεται και ο κύκλος συζητήσεων με όλους τους διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου.

Κατά τα άλλα, στην ολομέλεια, έγινε συζήτηση για τον ρόλο της παράταξης κατά την επερχόμενη δημοτική περίοδο. «Η παράταξη συγκροτήθηκε από δεκάδες ανθρώπους. Πολλοί μετείχαν για πρώτη φορά σε εκλογική διαδικασία. Η παράταξη είναι ένα ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας και ο ρόλος της τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι κομβικής σημασίας», υπογράμμισε ο επικεφαλής της παράταξης και νέος δήμαρχος.

Οι δομές που θα καθορίζουν την λειτουργία της παράταξης είναι η Γενική Συνέλευση, η Γραμματεία της παράταξης, οι Επιτροπές των Δημοτικών Ενοτήτων και οι Θεματικές Επιτροπές. Οι Επιτροπές των Δημοτικών Ενοτήτων θα είναι πέντε και τα μέλη τους θα εκλεγούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Οι Θεματικές Επιτροπές θα αποτελέσουν τη συνέχεια αυτών που λειτούργησαν στην προεκλογική περίοδο και επεξεργάστηκαν τον βασικό κορμό του προγράμματος της παράταξης. Στο εξής όμως το αντικείμενό τους θα είναι προσαρμοσμένο στις αντιδημαρχίες που θα οριστούν και στα αντίστοιχα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.

Στη συνέχεια θα αναδειχθεί η Γραμματεία της παράταξης η οποία θα έχει το συντονισμό και την ευθύνη λειτουργίας της παράταξης.

Ο νέος δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης Μωυσής Ελισάφ τόνισε ότι η λειτουργία της παράταξης θα είναι παράλληλη και ανεξάρτητη από αυτή της δημοτικής ομάδας και της δημοτικής αρχής. Ουσιαστικά θα είναι αυτή που θα ελέγχει τη δημοτική αρχή και την υλοποίηση του προγράμματος που κατατέθηκε προεκλογικά.

200 λέξεις απομένουν.
  • Nikos dallas
    Nikos dallas
    Επιτέλους! Ένας σοβαρός άνθρωπος. Φανταστείτε να είχαμε την κύρα Τατιανα... Θα μου πεις, αυτή δεν την στήριξε ούτε ο Καχριμανης.
    200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα