ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μ. Ελισάφ: «Όχι επιστροφή σε στερεότυπα άλλων εποχών»

Εικόνα του άρθρου Μ. Ελισάφ: «Όχι επιστροφή σε στερεότυπα άλλων εποχών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/06/2021, 22:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Mετά το κύμα αντιδράσεων και τις δηλώσεις απόσυρσης, όπως αυτή της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ανακοίνωσε ότι αποσύρει την ομιλία και τον χαιρετισμό του από το 1ο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας που πρόκειται να γίνει στην πόλη στο διάστημα 2-4 Ιουλίου.

«Το προωθητικό βίντεο του συνεδρίου όπως και το κείμενο της πρόσκλησης εγείρουν σοβαρά ζητήματα και δεν επιτρέπουν την συμμετοχή ούτε με την ιδιότητα του δημάρχου, ούτε με την ιδιότητα του επιστήμονα. Το ζητούμενο για μία κοινωνία που ακόμη δεν έχει συνέλθει από την πολυετή οικονομική κρίση και την πανδημία είναι η πρόοδος και όχι η επιστροφή σε στερεότυπα άλλων εποχών» είναι η δήλωση του δημάρχου.

Είναι η πρώτη αντίδραση που σημειώνεται από τους τοπικούς φορείς οι οποίοι επρόκειτο να κάνουν ομιλία ή/και χαιρετισμό στο συνέδριο -μεταξύ αυτών και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Σημειωτέον δε ότι στη διοργάνωση του συνεδρίου που προκάλεσε -και εύλογα- πολλές αντιδράσεις, συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (συγκεκριμένα η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική).

Διαβάστε: 

Συνέδριο με πολλούς αναχρονισμούς και αντιδράσεις

Συνέδριο γονιμότητας: Διευκρινίσεις που δεν βοήθησαν

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back