Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μ. Ελισάφ: «Έχουμε ανάγκη από νησίδες αριστείας»

Εικόνα του άρθρου Μ. Ελισάφ: «Έχουμε ανάγκη από νησίδες αριστείας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/01/2020, 16:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την άποψη ότι «το εκπαιδευτικό σύστημα υποβάθμισε τα τελευταία χρόνια την αριστεία», με σαφή αιχμή κατά της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Η τοποθέτησή του έγινε κατά την καθιερωμένη τελετή βράβευσης άριστων μαθητών γυμνασίων και λυκείων εκ μέρους του Δήμου Ιωαννιτών, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου, όπου βράβευσε 700 μαθητές που αρίστευσαν…

Και ο δήμαρχος (και πανεπιστημιακός καθηγητής) πρόσθεσε: «Αν όμως σήμερα έχουμε κάτι ανάγκη, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι οι νησίδες αριστείας. Στο σχολείο, στο Πανεπιστήμιο, στη δημόσια διοίκηση, στην επιχειρηματικότητα, στην καθημερινότητα».

Κατά τα άλλα είπε ότι «τα παιδιά είναι το μέλλον». «Εμείς οφείλουμε να τους δώσουμε τα εφόδια που χρειάζονται και να τα βοηθήσουμε να ανοίξουν τα δικά τους φτερά. Να πετάξουν αλλά να μην γίνουν αποδημητικά πουλιά. Να τους δημιουργήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για να προκόψουν στον τόπο τους. Αν χάσουμε τα παιδιά, αν οι νέοι φύγουν μακριά, τότε είμαστε οριστικά καταδικασμένοι», υπογράμμισε, στέλνοντας το δικό του μήνυμα κατά του brain drain. 

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν και οι μαθητές των σχολείων που εκπροσώπησαν την περιοχή στη Βουλή των Εφήβων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back