Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μ. Ελισάφ: «Εν ονόματι των δημοτών»

Εικόνα του άρθρου Μ. Ελισάφ: «Εν ονόματι των δημοτών»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/08/2019, 23:23
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων. 

Στην πρώτη σειρά της αίθουσας, κάθονταν μεταξύ άλλων στενοί φίλοι του κ. Ελισάφ, όπως ο επίτιμος πρόεδρος του ΙΟΒΕ Μωυσής Ραφαήλ, ο πρόεδρος του εφορευτικού συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης Σταύρος Ζουμπουλάκης, ο πρόεδρος και διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis Σταύρος Φαναράς, ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ο εκδότης Νίκος Γκιώνης.

Πριν την τελετή του θρησκευτικού όρκου, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, προηγήθηκε ο πολιτικός όρκος του νέου δημάρχου και αρκετών μελών του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Μωυσής Ελισάφ στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις που αποτελούν πλέον δεσμεύσεις της νέας δημοτικής αρχής, όπως είπε, και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των δυνάμεων με στόχο την επίλυση των προβλημάτων της πόλης και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Ωστόσο δεν άνοιξε τα χαρτιά του περαιτέρω για τις συνεργασίες.

«Δεν θα είμαστε οι άρχοντες που θα αποφασίζουμε όπως θέλουμε. Θα είμαστε οι αντιπρόσωποι που θα αποφασίζουμε εν ονόματι των δημοτών. Οδηγός των αποφάσεών μας πρέπει να είναι η θέλησή τους. Η τόσο δυσδιερεύνητη, αλλά αυτό είναι το χρέος μας. Δεν κρατούμε το σκήπτρο της εξουσίας για να το διαπραγματευτούμε σε καθεστώς ανοίκειας συναλλαγής με επιλεγμένα μέλη του σώματος των πολιτών. Αντίθετα θα πολιτευτούμε για να αποκαταστήσουμε την ισονομία και τη δικαιοσύνη. Έστω και με οποιοδήποτε κόστος» τόνισε χαρακτηριστικά στην ομιλία του.

Ο κ. Ελισάφ αναφέρθηκε εκτενώς στο τοπίο που διαμορφώνει στην τοπική αυτοδιοίκηση η απλή αναλογική. Όπως τόνισε, με τον νέο εκλογικό νόμο η διαδικασία των συνεργασιών και της συναίνεσης καθίσταται επιβεβλημένη. Η συναίνεση όμως «δεν θα διολισθαίνει σε συναλλαγή αλλά θα είναι προϊόν προγραμματικής σύγκλισης» όπως είπε. «Η δέσμευσή μας να συνεργαστούμε με όλες τις δυνάμεις που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο, δεν είναι μόνο προϊόν συμμόρφωσης στο νόμο. Είναι η πίστη μας ότι στην πολλαπλή διαφορετικότητα των προβλημάτων, η απάντηση πρέπει να αναζητείται στο κοινό σημείο που μπορεί να διαμορφωθεί δια μέσω του διαλόγου», υπογράμμισε.  

Οι ειδικότερες δεσμεύσεις όπως παρουσιάστηκαν από τον κ. Ελισάφ είναι:

-Ανοιχτές πόρτες των υπηρεσιών του Δήμου

-Μετεξέλιξη των Ιωαννίνων σε μία «έξυπνη πόλη»

-Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και αξιοποίηση όλου του ανθρώπινου δυναμικού.

-Βελτίωση της καθημερινότητας αρχής γενομένης από την καθαριότητα

-Αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων, πάρκων, παιδικών χαρών, πλατειών και της κεντρικής πλατείας της πόλης

-Ολοκληρωμένη πρόταση για το Γιαννιώτικο Σαλόνι

-Αναδιοργάνωση της ΔΕΥΑΙ με σκοπό την εξυγίανσή της ώστε να δοθεί η δυνατότητα μείωσης της τιμής του νερού

-Προγραμματισμένη εξωστρέφεια της πόλης

-Στήριξη της επιχειρηματικότητας με κίνητρα για τους νέους επιχειρηματίας

-Κατάρτιση προγράμματος έργων υλοποιήσιμου και ευέλικτου

-Συνεργασία με όλους τους φορείς για την προστασία της λίμνης


Τοποθετήσεις από επικεφαλής παρατάξεων ή εκπροσώπους φορέων δεν έγιναν.

Ο δημοτικός σύμβουλος με την Αριστερή Παρέμβαση, Χρήστος Πατσούρας, ορκίστηκε λέγοντας μεταξύ αλλων:«Ορκίζομαι στην τιμή και την συνείδησή μου ότι από τη θέση του δημοτικού συμβούλου θα υπηρετώ τα δικαιώματα όλων των κατοίκων του Δήμου ανεξαρτήτως φυλής, φύλου και θρησκεύματος. Θα αντιταχθώ σε κάθε πολιτική υποβάθμισης και διάλυσης των δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών, σε κάθε πολιτική άδικων φόρων, εκχώρησης της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα, καταστροφής του περιβάλλοντος".



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back