Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μ. Ελισάφ: «Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη»

Εικόνα του άρθρου Μ. Ελισάφ: «Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/02/2020, 01:46
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το θέμα της ακύρωσης διαγωνισμών για έργα ή προμήθειες, όπως ήταν αναμενόμενο, απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με την παράταξη «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα να θέτει τους προβληματισμούς της.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ ανέμενε ότι θα προκληθεί συζήτηση για το θέμα των ημερών, και έδωσε την απάντησή του, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη. «Οφείλω να αναλάβω πλήρως όλες τις ευθύνες που υπάρχουν. Να αναλάβω ακέραια την ευθύνη για τις αστοχίες, τις ανεπάρκειες και τις ολιγωρίες. Δεν έχω καμία διάθεση να κρυφτώ ούτε να κρατήσω το πολιτικό κεφάλαιο για κάτι άλλο στο μέλλον. Ήρθα να καταθέσω την ψυχή μου και να κάνω ό,τι μπορώ» είπε. Πρόσθεσε δε ότι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης δεν επιλύει το πρόβλημα. Επί της ουσίας δεν είπε κάτι διαφορετικό από ό,τι είχε καταγραφεί σε σχετική ανακοίνωση που είχε εκδοθεί την περασμένη εβδομάδα.

Ανακοίνωσε και από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου την απόφαση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει σε πλήρη αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δήμου, λέγοντας ότι η διαδικασία για το νέο οργανόγραμμα έχει ξεκινήσει ήδη. Και η αρχή θα γίνει από την Οικονομική Υπηρεσία.

Κατά τα άλλα, έκανε μια γενικότερη πολιτική τοποθέτηση, αναφέροντας ότι «ο μεγάλος ασθενής του Ελληνικού Δημοσίου και του Δήμου είναι ο ίδιος ο εαυτός του». Και ότι ο τρόπος λειτουργίας των υπηρεσιών αποτελεί μια παθογένεια που έρχεται από το παρελθόν. «Αυτό δεν αποτελεί απαξίωση των εργαζομένων και των υπηρεσιών. Υπάρχουν εργαζόμενοι πολύ ικανοί που κάνουν μεγάλες προσπάθειες και τους αξίζουν τα εύσημα», σημείωσε ο δήμαρχος. Συμπλήρωσε δε ότι οι παθογένειες στις υπηρεσίες καταγράφονται και σε εκθέσεις ανεξάρτητων ελεγκτικών αρχών, ενώ διάβασε έγγραφα με παρατηρήσεις της πρώην δημοτικής αρχής προς τις υπηρεσίες.

 «Το πρόβλημα είναι διαχρονικό, δεν το εφηύρε η σημερινή δημοτική αρχή», υπογράμμισε ο δήμαρχος.

Ο κ. Ελισάφ ανέφερε τέλος ότι από τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας στο θέμα των ακυρώσεων των διαγωνισμών έχουν ζητηθεί έγγραφες εξηγήσεις. 

Κατά τη συζήτηση, ο δήμαρχος δεν αποδέχτηκε ισχυρισμούς της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής την Όλυ Τσουμάνη περί «πολιτικής σκοπιμότητας» στην ακύρωση των διαγωνισμών για το γάλα και τα μέσα ατομικής προστασίας για τους εργαζόμενους, προκειμένου τα ποσά να δοθούν στο ταμείο των ανταποδοτικών τελών. Ένταση προκλήθηκε, ωστόσο, όταν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στην πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων.


* Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back