ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Λυσιστράτη»: τέλος τα δελτία ελεύθερης εισόδου

Εικόνα του άρθρου «Λυσιστράτη»: τέλος τα δελτία ελεύθερης εισόδου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/08/2020, 22:13
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Όσοι πήρατε δελτία ελεύθερης εισόδου για την αυριανή παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Λυσιστράτη» στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης, πήρατε. Το 4ο Φεστιβάλ Δωδώνης που διοργανώνει ο Δήμος Δωδώνης ενημερώνει ότι τα δελτία ελεύθερης εισόδου εξαντλήθηκαν. Οπότε, παρακαλεί όσους δεν διαθέτουν τα σχετικά δελτία, να μην προσέλθουν αύριο στον αρχαιολογικό χώρο.

Η σύσταση του Φεστιβάλ δεν είναι τυχαία. Ήδη, υπάρχει μια άσχημη εμπειρία με την παράσταση «Πέρσες» του Εθνικού Θεάτρου, όπου η κατάσταση ήταν ολίγον τι περίπλοκη.

Όσο για τα δελτία ελεύθερης εισόδου που δόθηκαν χτες στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης, δεν είναι περίεργο που εξαντλήθηκαν. Αφενός μεν η «Λυσιστράτη» του Εθνικού Θεάτρου είναι από τις παραστάσεις που έχουν συζητηθεί φέτος, αφετέρου δε αρκετά δελτία ελεύθερης εισόδου είχαν διανεμηθεί από τις αρχές της εβδομάδας σε δημότες του Δήμου Δωδώνης και σε επισήμους (με τη μορφή προσκλήσεων)…

Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα χρόνια, παράλληλα με το Φεστιβάλ Δωδώνης (με ελεύθερη είσοδο),  διοργανωνόταν από τον Δήμο Ιωαννιτών και το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.  Η νυν ηγεσία του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων αποφάσισε να μην προχωρήσει στην εκ νέου διοργάνωση του φεστιβάλ (όπως ούτε και στη διοργάνωση του Θερινού Μαντείου).

Το Φεστιβάλ Δωδώνης είναι επομένως το μόνο φεστιβάλ (χωρίς δικές του παραγωγές όμως) που έχει απομείνει στον αρχαιολογικό χώρο Δωδώνης. Και οι απαιτήσεις πια από αυτό, από τη στιγμή που γίνεται σε ένα μνημείο με οικουμενικό κι όχι τοπικό χαρακτήρα, δεν είναι μικρές…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back