Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Lunar: Ένα ταξίδι στο φεγγάρι

Εικόνα του άρθρου Lunar: Ένα ταξίδι στο φεγγάρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/05/2017, 00:55
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Απόψε θα σας ταξιδέψουμε στο φεγγάρι. Όχι εμείς ακριβώς, αλλά η εκπληκτική ταινία μικρού μήκους του motion designer, Christian Stangl και του συνθέτη αδελφού του Wolfgang Stangl, η οποία τεκμηριώνει το επικό ταξίδι του Neil Armstrong.

Οι αδελφοί Stangl χρειάστηκαν 18 μήνες για να φτιάξουν το «Lunar», για το οποίο χρησιμοποιήθηκαν χιλιάδες πρωτότυπες φωτογραφίες της NASA, που ελήφθησαν από τους αστροναύτες κατά τη διάρκεια των αποστολών του Απόλλωνα και οι οποίες κυκλοφόρησαν τον Σεπτέμβριο του 2015. Πρόκειται για ένα κινούμενο κολάζ που χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές για να ζωντανέψει τις αποχρώσεις.

Στις 2:56:15 UTC της 21ης Ιουλίου 1969, ο Neil Armstrong έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στην επιφάνεια της Σελήνης, λέγοντας τα διάσημα πλέον λόγια: «That's one small step for (a) man, one giant leap for mankind» (Ένα μικρό βήμα για έναν άνθρωπο, ένα γιγαντιαίο άλμα για την ανθρωπότητα). 

Τα πρώτα βήματα στη Σελήνη μεταδόθηκαν ζωντανά στη Γη, μέσω μιας κάμερας που υπήρχε στο εξωτερικό της σεληνακάτου, και υπολογίζεται ότι τα παρακολούθησαν 500-700 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back