Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Live: Δριμεία επίθεση Τσίπρα κατά ΝΔ και διαπλοκής

Εικόνα του άρθρου Live: Δριμεία επίθεση Τσίπρα κατά ΝΔ και διαπλοκής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2016, 14:39
ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να απειλούν να καλύψουν την χώρα στο σκοτάδι» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην Ν.Δ., η οποία – όπως είπε – βρίσκεται απέναντι στον αγώνα της κυβέρνησης να σπάσει «το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής».


Απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «εδώ και ένα μήνα παίζεται η τρίτη πράξη του έργου της αριστερής παρένθεσης». «Το παίξατε την πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης με το ότι η χώρα θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία. Αποτύχατε με το δημοψήφισμα και τις εκλογές του Σεπτέμβρη. Παίξατε το ίδιο στοίχημα πέρυσι στην πρώτη αξιολόγηση. Παίξατε τα ρέστα σας και αποτύχατε. Και τώρα επιχειρείτε το ίδιο στηρίζοντας και στηριζόμενοι από αυτούς που για πρώτη φορά καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη, να πληρώσουν, να είναι ίσοι απέναντι σε όλους» ανέφερε και διαμήνυσε: «Σας το λέω ξανά. Οι φίλοι και οι προστατευόμενοί σας θα περάσουν από το ταμείο. Και θα πληρώσουν».

Κλιμακώνοντας την επίθεσή του κατά της Ν.Δ. για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε: «Δεν κρατάτε τα προσχήματα. Έχετε βγει στα κεραμίδια για να υπερασπιστείτε το πιο σκοτεινό δίκτυο εξουσίας της μεταπολιτευτικής περιόδου, το δίκτυο που οικοδόμησαν οι καναλάρχες με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Και τολμάτε να κουνάτε το δάκτυλο σε εμάς για το ηθικό πλεονέκτημα εσείς τα κόμματα της SIEMENS, του Χριστοφοράκου, του ΚΕΕΛΠΝΟ, της παράγκας στο ποδόσφαιρο... Φτάσατε στο σημείο να υποσχεθείτε στους καναλάρχες ότι θα τους γυρίσετε πίσω τα λεφτά, τα 250 εκατ. που τα έχει ανάγκη η κοινωνία».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι θέλει «να απονομιμοποιήσει τον διαγωνισμό» για τις τηλεοπτικές άδειες. «Το καλοκαίρι λέγατε ότι κάνουμε διαγωνισμό για να μην πάρει άδεια ο ΣΚΑΪ. Μετά αλλάξατε το τροπάρι ότι ο διαγωνισμός έγινε για να πάρει άδεια ο Καλογρίτσας, αλλά όταν ζήτησε διευκόλυνση βρέθηκε την άλλη στιγμή εκτός» είπε για να προσθέσει: «Σε αυτό τον τόπο θα μάθουν όλοι ότι ο νόμος ισχύει για όλους».

«Μήπως ο Κυριακού, ο Σαββίδης και ο Μαρινάκης είναι ΣΥΡΙΖΑ; Ή μήπως ο Αλαφούζος θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ επειδή πήρε άδεια;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας.

Αναφερόμενος στην Attica Bank ο πρωθυπουργός είπε προς τη Ν.Δ.: «Έχετε θράσος να μιλάτε εσείς για σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες. Όσο και αν ψάξετε δεν θα βρείτε τον ΣΥΡΙΖΑ πίσω από κάποιο δάνειο. Τον εαυτό σας θα βρείτε. Αν θέλετε να βρείτε δάνειο χωρίς εξασφαλίσεις να ψάξετε τα δικά σας βιβλία. 200 εκατ. χρωστά η Ν.Δ. και άλλα τόσα το ΠΑΣΟΚ».

«Η διαφορά μας φαίνεται αν συγκρίνουμε την διαδικασία αυτή με τον διαγωνισμό για την DIGEA. Ξεπουλήσατε το σύνολο του τηλεοπτικού φάσματος για 18 εκατ. ευρώ, όταν εμείς εξασφαλίσαμε 250 εκατ. ευρώ. Δεν ζητήσατε καν πόθεν έσχες και το ξεπουλήσατε στους φίλους σας σε διαγωνισμό με ένα μόνο συμμετέχοντα», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Σημείωσε ακόμη ότι «τα 250 εκατ. ευρώ ήδη διοχετεύονται στους συμπολίτες που το έχουν ανάγκη», και ότι 15.000 παιδιά θα πάνε στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ενώ ετοιμάζονται και τα προγράμματα για τους φοιτητές.


Ο ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Με επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προ ημερησίας διατάξως συζήτηση στη Βουλή, για την Παιδεία.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός αφιέρωσε 20 λεπτά για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, για να προσθέσει: Φαίνεται ότι ο λογογράφος σας έκανε λάθος και σας έδωσε την ομιλία προ τριών μηνών. Δεν έχετε ακούσε τίποτα το τελευταίο διάστημα για τις άδειες και για τον κ. Καλογρίτσα. Δεν έρχεστε ως κατήγορος στο θέμα της διαπλοκής, αλλά ως απολογούμενος.

Ο αρχηγός της ΝΔ, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αναφέρθηκε περισσότερο στα θέματα της επικαιρότητας και της διαπλοκής και λιγότερο στα θέματα της Παιδείας. «Κύριε Τσίπρα ο κόσμος ενδιαφέρεται για τα θέματα της Παιδείας και όχι πως θα ελέγξετε εσείς το τοπίο των Μέσων Ενημέρωσης» είπε ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε ότι σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να διχάσει ακόμη και στο θέμα της Παιδείας.

«Σκοπός δικός μας είναι να ενώσουμε» υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back