Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Live Aid»… καρδιολογίας

Εικόνα του άρθρου «Live Aid»… καρδιολογίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/06/2022, 14:30
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στις 9 Ιουνίου, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων θα συμμετάσχει σε ένα σημαντικό επιστημονικό γεγονός, που έχει και κοινωφελή σκοπό: το LiveAid CTO/Complex PCI 2022.

Πρόκειται για ένα παγκόσμιο γεγονός που προάγει την γνώση και την εκπαίδευση και που επιδιώκει να συγκεντρώσει πόρους που θα διατεθούν στην οργάνωση «Support Hospitals in Ukraine».

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο προσκλήθηκε να πραγματοποιήσει υψηλών απαιτήσεων  επεμβάσεις αγγειοπλαστικής στεφανιαίων αγγείων οι οποίες θα μεταδοθούν live σε όλον τον κόσμο. Συγκεκριμένα, επιλέχθηκε να συμμετάσχει ομάδα της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής με επικεφαλής τον γιατρό Δημήτρη Νίκα. «Η επιλογή του ιατρού της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής Δρ. Δημητρίου Νίκα και του νοσοκομείου μας, από διεθνή ομάδα καταξιωμένων επεμβατικών καρδιολόγων, να συμμετάσχουμε σε αυτό το παγκόσμιο επιστημονικό και φιλανθρωπικό γεγονός αποτελεί ιδιαίτερη τιμή αλλά και απαιτητική δοκιμασία την οποία ευελπιστούμε, να φέρουμε σε πέρας με επιτυχία» τονίζεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Στο γεγονός, 25 κέντρα Καρδιολογίας από όλον τον κόσμο θα συνδεθούν ζωντανά για 24 ώρες, και θα μεταδίδουν διαδοχικά, δύσκολες και ιδιαίτερα απαιτητικές επεμβάσεις αγγειοπλαστικής.

Ο «μαραθώνιος» θα ξεκινήσει με ζωντανή αναμετάδοση επεμβάσεων αγγειοπλαστικής από νοσοκομεία της Ιαπωνίας, και της Αυστραλίας, για να ακολουθήσουν η Μαλαισία, η Ινδία, η Σαουδική Αραβία, το Ιράν και η Ινδία. Ακολούθως θα συνδεθούν νοσοκομεία από την Ευρώπη, με τη συμμετοχή της Ελλάδας, Γερμανίας, Αυστρίας, Ελβετίας, Ιταλίας, Τουρκίας, Ολλανδίας, Βελγίου, Ισπανίας και Ηνωμένου Βασιλείου. Αμέσως μετά θα αρχίσει η μετάδοση περιστατικών από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με συμμετοχή νοσοκομείων από το Πουέρτο Ρίκο, την Χιλή, την Αργεντινή και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Detroit).

Μετά από 24 ώρες και αφού κάνει τον γύρο του κόσμου, η αναμετάδοση θα ολοκληρωθεί στη Νέα Ζηλανδία. «Σε όλη τη διάρκεια αυτού του φιλανθρωπικού και επιστημονικού ζωντανού ‘μαραθωνίου’, θα γίνονται δωρεές, με σκοπό τη συγκέντρωση χρηματικού ποσού που θα διατεθεί στα νοσοκομεία της Ουκρανίας» σημειώνεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.  

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα: https://www.cto-liveaid.com/complex-pci-2022/.


* Photo credit: Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back