ΒΟΥΛΗ

«Λίστα Ασημακοπούλου»: Να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητάει το ΠΑΣΟΚ

Εικόνα του άρθρου «Λίστα Ασημακοπούλου»: Να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ζητάει το ΠΑΣΟΚ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/03/2024, 14:41
ΒΟΥΛΗ - ΕΛΛΑΔΑ

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Θανάση Μπούρα, να συνεδριάσει άμεσα η επιτροπή, με θέμα την υπόθεση της διαρροής των email και τη χρήση τους για προεκλογικούς σκοπούς, από την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου.

Ζητάει να κληθεί η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, για να εξεταστεί το θέμα της πολιτικής ευθύνης και να ενημερώσει για τα τεκταινόμενα, καθώς και ο πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων κ. Μενουδάκος για να ενημερώσει την Επιτροπή για την πορεία της έρευνας της Αρχής στην υπόθεση της διαρροής δεδομένων, καθώς και για τα επόμενα βήματα της διαδικασίας/

Τέλος, ζητούν να αιτηθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας αιτήματος, τη διαβίβαση των πορισμάτων της έρευνας του Υπουργείου Εσωτερικών και της ΝΔ που οδήγησαν στην παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου και του Γενικού Γραμματέα Αποδήμων του κόμματος, καθώς και κάθε άλλου συναφούς εγγράφου.

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι έχει ήδη παρέμβει η Εισαγγελία Πρωτοδικών και ερευνά την υπόθεση, όπως και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ), κλιμάκιο της οποίας επισκέφθηκε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ήδη έχουν παραιτηθεί ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Μ. Σταυριανουδάκης και ο γενικός γραμματέας Απόδημων της ΝΔ, Ν. Θεοδωρόπουλος, που φέρεται να έλαβε τα στοιχεία από συνεργάτη του κ. Σταυριανουδάκη.

Η δε κα Ασημακοπούλου ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back