Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Λιμνογραφίες» της Λένας Ναυρόζογλου

Εικόνα του άρθρου «Λιμνογραφίες» της Λένας Ναυρόζογλου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/06/2022, 18:56
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Λιμνογραφίες. H γαλήνη του ορίζοντα» της Λένας Ναυρόζογλου θα φιλοξενεί το Ίδρυμα Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή, στα Γιάννενα (Σούτσου 26) από 4 Ιουλίου έως 26 Αυγούστου.

«Υπάρχουν καλλιτέχνες που αποτυπώνουν στα έργα τους κάθε λεπτομέρεια ενός τοπίου. Άλλοι πάλι ενδιαφέρονται να συλλάβουν τις φευγαλέες εντυπώσεις από το περαστικό φως της ημέρας ή τις καιρικές συνθήκες και την επίδρασή τους στη φύση. Για άλλους το τοπίο είναι το φόντο, το συμπλήρωμα μιας σύνθεσης, που αναδεικνύει την ανθρώπινη μορφή. Ελάχιστοι όμως καταφέρουν να αποδώσουν την ουσία του, να το ερμηνεύσουν. Η Λένα Ναυρόζογλου ανήκει σε αυτούς τους λίγους. Διότι στις λιμνογραφίες της η Παμβώτιδα είναι η μοναδική, η απόλυτη πρωταγωνίστρια…» αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.

Η Λένα Ναυρόζογλου γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1970. Σπούδασε ζωγραφική στο εργαστήριο του Π. Τέτση και Χ. Μπότσογλου στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Συνέχισε δεύτερο πτυχίο στη Χαρακτική με ειδίκευση στη Λιθογραφία στο εργαστήριο του Παπαδάκη. Ταυτόχρονα παρακολούθησε 4 χρόνια ψηφιδωτό- όλες τις τεχνικές και για συντήρηση- στο εργαστήριο του Βαλαβανίδη και της Αγγελίδου καθώς και αγιογραφία και μαρμαρογλυπτική. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.

Εργάζεται ως εκπαιδευτικός Εικαστικών στη Δευτεροβάθμια από το 1995.             

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 έως 14:00 και κάθε Τετάρτη απόγευμα: 18:00 έως 21:00.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back