Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λίγο θέατρο, πολλή μουσική και Κάστρο των Παιδιών

Εικόνα του άρθρου Λίγο θέατρο, πολλή μουσική και Κάστρο των Παιδιών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/05/2018, 22:59
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τον Μάιο και τον Ιούνιο ανακοίνωσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Το δίμηνο αυτό χαρακτηρίζεται από τις ετήσιες παραστάσεις διαφόρων τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου, όπως η Σχολή Χορού, παραστάσεις που έχουν το δικό τους φανατικό κοινό.

Κατά τα άλλα, ο Μάιος ξεκινά με το έργο του Κώστα Λεϊμονή «Εκτός ύλης ή ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» με πρωταγωνιστή τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση (στις 5 Μαΐου, στο Πνευματικό Κέντρο). Σε θεατρικό επίπεδο, στα Γιάννενα επιστρέφουν στις 19 και 20 Μαΐου «Τα ραδίκια ανάποδα» σε σκηνοθεσία Βλ. Κυριακίδη και με ερμηνευτή τον Γιώργο Γαλίλτη. Και βέβαια, το Πνευματικό Κέντρο θα φιλοξενήσει για άλλη μια φορά παραστάσεις του Μάρκου Σεφερλή (10 και 11 Μαΐου).

Ο Μάιος και ο Ιούνιος είναι κυρίως μουσικός. Στις 14 Μαΐου έχουμε τη συναυλία της Ελένης Βιτάλης και του Παναγιώτη Μάργαρη στο Πνευματικό Κέντρο. Στις 9 Ιουνίου, στο υπαίθριο θέατρο του «Φρόντζου» και υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου, θα εμφανιστούν στη σκηνή οι Πυξ Λαξ (ναι, οι Πυξ Λαξ). Από τις πιο αναμενόμενες συναυλίες είναι του Θανάση Παπακωνσταντίνου και του Σωκράτη Μάλαμα στις 16 Ιουνίου, στο Ιτς Καλέ. Στον ίδιο τόπο, θα γίνει στις 24 Ιουνίου συναυλία και του Κωστή Μαραβέγια.

Κατά τα άλλα, τους δύο αυτούς μήνες επιστρέφουν δρώμενα που έχουμε συνηθίσει λίγο έως πολύ τα προηγούμενα χρόνια. Από τις 23 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου, το Photometria Festival, μια σταθερή αξία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, θα παρουσιάσει διάφορες εκδηλώσεις με θεματική «Here we are». Επιστροφή και για το Ioannina Open Air Film Festival, από 28 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου, με δωρεάν κινηματογραφικές προβολές σε διάφορα εμβληματικά σημεία της πόλης.

Τέλος, το Πνευματικό Κέντρο θα πραγματοποιήσει για δεύτερη φορά φέτος το «Κάστρο των Παιδιών», ένα θερινό σχολείο πολιτισμού για παιδιά Δημοτικού, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και το Μουσείο Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ. Το «Κάστρο των Παιδιών» θα γίνει από 18 έως 30 Ιουνίου. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back