ΒΟΥΛΗ

Λευτέρης Αυγενάκης: Κυρώσεις μετά το επεισόδιο εις βάρος εργαζόμενου

Εικόνα του άρθρου Λευτέρης Αυγενάκης: Κυρώσεις μετά το επεισόδιο εις βάρος εργαζόμενου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/07/2024, 17:51
ΒΟΥΛΗ - ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, τέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, κατεβάζοντας τον (επίσημο) αριθμό σε 157.

Ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός Αθλητισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ, ήταν από τα στελέχη που τέθηκαν εκτός κυβέρνησης, κατά τον τελευταίο ανασχηματισμό.

Σήμερα (3 Ιουλίου) ήρθε στο φως της δημοσιότητας βίντεο, όπου ο κ. Αυγενάκης χειροδικεί κατά τη συνδιαλλαγή του με εργαζόμενο στο «Ελ. Βενιζέλος».

Αργότερα, ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη και προσπάθησε να ανασκευάσει με ανακοίνωσή του, μιλώντας για «υπερβολές και ανακρίβειες», κατηγορώντας τον υπάλληλο για το περιστατικό και προσπαθώντας να απέλθει της ευθύνης.

Η ΝΔ, όχι με επίσημη ανακοίνωση πάντως, ενημέρωσε ότι ο πρωθυπουργός παρέπεμψε τον κ. Αυγενάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας με ερώτημα διαγραφής.

Λίγη ώρα αργότερα, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ανακοίνωσε πειθαρχικά μέτρα κατά του κ. Αυγενάκη, αλλά και κατά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώς Φωτίου για άλλο λόγο, στην ίδια ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η συμπεριφορά του συναδέλφου Λευτέρη Αυγενάκη στον χώρο του αεροδρομίου ήταν απαράδεκτη. Ζήτησα και τον είδα, μου έδωσε εξηγήσεις για τη συμπεριφορά του. Αντιλαμβάνομαι ότι ζήτησε συγγνώμη και δημοσίως γι’ αυτή τη συμπεριφορά, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ αυτή τη συγγνώμη από έναν εκπρόσωπο του λαού ο οποίος έχει τη στοιχειώδη υποχρέωση να προασπίζει το κύρος του θεσμού τον οποίον υπηρετούμε. Yπηρετούμε, δεν απολαμβάνουμε».

Μετά τα πειθαρχικά μέτρα, ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι τα αποδέχεται και ότι παραμένει βουλευτής, αλλά και ΝΔ, στηρίζοντας την κυβέρνηση και την παράταξη.

Επιπλέον όμως, θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και στη δικαιοσύνη, καθώς παραγγέλθηκε προκαταρτική εξέταση, από την εισαγγελία πρωτοδικών Αθήνας.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3