ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λείπει ένα φάρμακο…

Εικόνα του άρθρου Λείπει ένα φάρμακο…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/11/2019, 19:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την 1η Νοεμβρίου, έγιναν τα εγκαίνια του πολυδύναμου κέντρου αντιμετώπισης της κρίσης χρηστών ναρκωτικών και αλκοολικών του νοσοκομείου «Γ. Χατζηκώστα» Ιωαννίνων, ενός έργου που πολλοί περίμεναν ότι δεν θα γίνει ποτέ λόγω της μακρόχρονης περιπέτειάς του.

Κι όμως η διοίκηση του «Χατζηκώστα», με τη συνδρομή του υπουργείου Υγείας και της Περιφέρειας Ηπείρου, τα κατάφερε. Το πολυδύναμο κέντρο, η μοναδική τέτοια δομή σε δημόσιο νοσοκομείο (με εξαίρεση τη δομή σωματικής αποτοξίνωσης στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης), είναι έτοιμη. Και τα αιτήματα ανθρώπων που θέλουν να μπουν στις μονάδες Detox, ιδίως εξαρτημένων από τα ναρκωτικά, δεν είναι λίγα.

Ωστόσο, το πολυδύναμο κέντρο δεν ξεκίνησε να υποδέχεται όσους έχουν ανάγκη τη θεραπευτική του προσέγγιση. Κι αυτό επειδή υπάρχει ακόμη μία εκκρεμότητα. Όπως ανέφερε ο διοικητής του «Χατζηκώστα» Βαγγέλης Καρβούνης σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Ιωαννίνων και στον δημοσιογράφο Σωτήρη Αργύρη, αναμένεται μια υπουργική απόφαση η οποία αφορά τη χορήγηση ενός συγκεκριμένου φαρμάκου. Μόλις υπογραφεί η απόφαση, θα γίνουν και οι πρώτες εισαγωγές ασθενών στο πολυδύναμο κέντρο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back