Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Λεφτά για συμβούλους υπάρχουν, για σχολικές καθαρίστριες όχι»

Εικόνα του άρθρου «Λεφτά για συμβούλους υπάρχουν, για σχολικές καθαρίστριες όχι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2022, 13:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Tην περικοπή του αριθμού των σχολικών καθαριστριών καταγγέλλει και η παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα.

Η παράταξη αναρωτιέται: «Πώς είναι δυνατόν σε μια χρονιά που τα ολοήμερα σχολεία θα λειτουργούν πλέον μέχρι τις 5.30 το απόγευμα και που οι ανάγκες καθαρισμού των σχολικών μονάδων θα είναι και πάλι αυξημένες, αφού ο covid-19 όχι μόνο δεν εξαφανίστηκε αλλά καταμεσής του καλοκαιριού δηλώνει δυναμικά παρών, η δημοτική αρχή περικόπτει τον αριθμό των σχολικών καθαριστριών;».

Διαβάστε: Εργατικό Κέντρο: «Η δημοτική αρχή απολύει 40 καθαρίστριες»

Κατηγορεί τη δημοτική αρχή του Μωυσή Ελισάφ ότι δεν διαθέτει «ίχνος ντροπής» και δεν αποδέχεται το επιχείρημα του αντιδημάρχου Οικονομικών, όπως αυτό κατατέθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, πως δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια για τη μισθοδοσία των καθαριστριών.

«Κονδύλια για στρατιές συμβούλων και απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους υπάρχουν όμως και με το παραπάνω για τη δημοτική αρχή» αναφέρει χαρακτηριστικά η παράταξη η οποία ξεκαθαρίζει ότι θα στηρίξει όποια μορφή αγώνα αποφασίσουν οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου.

Η «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» καταγγέλλει όμως και τον τρόπο με τον οποίο η δημοτική αρχή αποφάσισε την περικοπή του αριθμού των σχολικών καθαριστριών. Όπως αναφέρει, η σχετική εισήγηση ήρθε εντελώς αιφνιδιαστικά ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στην Οικονομική Επιτροπή.

«Ο στόχος αυτού του σκόπιμου αιφνιδιασμού είναι γνωστός. Να μην έχουν τα μέλη της οικονομικής επιτροπής τον χρόνο που απαιτείται για να μελετήσουν τις εισηγήσεις ώστε να ‘γλιτώσει’ η δημοτική αρχή την κριτική» τονίζει κάνοντας λόγο για άλλη μια φορά περί «θεσμικών ατοπημάτων» εκ μέρους της δημοτικής αρχής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3