Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εργατικό Κέντρο: «Η δημοτική αρχή απολύει 40 καθαρίστριες»

Εικόνα του άρθρου Εργατικό Κέντρο: «Η δημοτική αρχή απολύει 40 καθαρίστριες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2022, 12:54
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι αποφάσισε να απολύσει 40 συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες και να μετατρέψει συμβάσεις από πλήρη σε μερική απασχόληση, σε άλλες 25. Καλεί δε σε κινητοποίηση την Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 10 το πρωί, στο δημαρχείο.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και η Ενότητα Πολιτών.

Το ΕΚΙ τονίζει ότι το Υπουργείο Εσωτερικών χρηματοδοτεί «μόλις 92 εργαζόμενες πλήρους απασχόλησης για τις σχολικές μονάδες ενός από τους 10 μεγάλους Δήμους της Ελλάδας» και πως η αιτιολόγηση είναι ότι «δεν ισχύουν πλέον τα υγειονομικά πρωτόκολλα της πανδημίας - τη στιγμή που καλοκαιριάτικα στα Γιάννενα είχαμε 2.300 κρούσματα σε μια εβδομάδα- αποφάσισαν ότι αρκούν 126 συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες πλήρους και μερικής απασχόλησης για 138 σχολικές μονάδες και περισσότερους από 18.300 μαθητές».

Το ΕΚΙ τονίζει ότι η αιτιολόγηση της δημοτικής αρχής είναι πως λείπουν χρήματα πλέον, εξαιτίας της αύξησης της τιμής πετρελαίου.

Καταλήγει τονίζοντας ότι «η δημοτική αρχή Ιωαννίνων παραδέχτηκε ότι μέσα στην πανδημία νόσησαν 93 από τις συνολικά 166 καθαρίστριες που εργάζονταν πέρυσι, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι ούτε οι 166 σχολικές καθαρίστριες ήταν αρκετές για την πόλη των Ιωαννίνων».

Καλεί το δημοτικό συμβούλιο να μην επιτρέψει τις απολύσεις και «να προσλάβει με πλήρη εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα επιπλέον επαρκή αριθμό σχολικών καθαριστριών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3