Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Λάζαρος Νάτσης: Το στοίχημα της κοινωνικής πολιτικής

Εικόνα του άρθρου Λάζαρος Νάτσης: Το στοίχημα της κοινωνικής πολιτικής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2019, 01:16
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

«Κοινωνική πολιτική και Αυτοδιοίκηση» ήταν το θέμα που απασχόλησε την εκδήλωση της παράταξης «Πολίτες για την Ανατροπή»,  στα «Λιθαρίτσια», με κεντρικό ομιλητή το γενικό γραμματέα Κοινωνικής Πρόνοιας Δημήτρη Καρέλλα.

Ο επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος, Λάζαρος Νάτσης, αιτιολογώντας την επιλογή του συγκεκριμένου θέματος εξήγησε ότι, εξαιτίας της κρίσης, ήταν το υπ’ αριθμόν ένα ζήτημα που απασχόλησε τα προηγούμενα χρόνια την κοινωνία.

«Είναι ένα θέμα το οποίο δεν θα το ακούσουμε την επόμενη περίοδο των εκλογών» από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις σημείωσε ο κ. Νάτσης, κατηγορώντας τις παρατάξεις ότι στρέφουν την προσοχή τους σε άλλους τομείς, «που είναι πιο εντυπωσιακοί, χωρίς όμως να αγγίζουν τους δημότες».

Ο Λάζαρος Νάτσης έκανε «στοχευμένη» κριτική στη δημοτική αρχή: «Αντί να δούμε τις ευνοϊκές συνθήκες που δημιούργησε η κυβέρνηση, η οποία έφερνε νέα στοιχεία και στήριζε την κοινωνική πολιτική και μέσα στο Δήμο, είχαμε συνεχώς μια αντιπαράθεση αντιδημάρχων και δημοτικής αρχής προς την κεντρική κυβέρνηση».

Ο υποψήφιος δήμαρχος, σε αυτό το σημείο, ξεκαθάρισε ότι «δεν είμαστε μια παράταξη που συμφωνούμε ή πάμε με μια κυβέρνηση, αλλά θέλουμε αυτή να ανοίγει δρόμους που να μπορεί να ακουμπήσει η τοπική αυτοδιοίκηση, να στηριχθεί σ αυτή την πολιτική και να λύσει προβλήματα των δημοτών».


Ο Δημήτρης Καρέλλας

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Καρέλλας παρουσίασε τις προσπάθειες τις κυβέρνησης για τη μείωση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, τη μείωση της ανεργίας και την επέκταση του κοινωνικού κράτους.

Επίσης παρουσίασε τους στόχους της κυβέρνησης για την κοινωνική προστασία. «Με τα μέτρα τόσο του 2017 όσο και του 2018 προσδοκούμε να μειώσουμε τα ποσοστά φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού σε επίπεδα προ κρίσης», επεσήμανε ο κ. Καρέλλας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Στέφος, ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Ζάψας, υποψήφιοι δημοτικοί και περιφεριακοί σύμβουλοι, κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back