ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το λαϊκό τραγούδι έχει θέση στην καρδιά του κόσμου»

Εικόνα του άρθρου «Το λαϊκό τραγούδι έχει θέση στην καρδιά του κόσμου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/03/2018, 11:22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Ο Δημήτρης Μπάσης, λίγο πριν την εμφάνισή του στο Stage, μιλάει στον Τύπο Ιωαννίνων typos-i.gr για το λαϊκό τραγούδι, τη νύχτα και τα μελλοντικά του σχέδια.  

Υπάρχει λαϊκό τραγούδι σήμερα;

Φυσικά και υπάρχει. Το λαϊκό τραγούδι έχει τη θέση του πολύ ψηλά στην καρδιά του κόσμου, γιατί είναι στο DNA μας. Σε όλα τα μαγαζιά και τα επιτυχημένα προγράμματα υπάρχει το καλό λαϊκό τραγούδι και το αγαπούν σχεδόν όλες οι ηλικίες. Από τους πιο μικρούς, που όταν το ανακαλύψουν κολλάνε με αυτό μέχρι τους πιο μεγάλους που έχουν γαλουχηθεί μαζί του.

Σύνορο μεταξύ «νύχτας» και «ποιότητας» υφίσταται; Δηλαδή, όποιος εμφανίζεται σε νυχτερινά μαγαζιά δεν μπορεί να είναι «ποιοτικός» και αντίστροφα;

Γενικά δεν πιστεύω στον διαχωρισμό ποιοτικού και μη ποιοτικού. Οι χώροι από μόνοι τους δεν προσδιορίζουν κάτι, τους διαμορφώνει ο καλλιτέχνης ανάλογα με το πρόγραμμα που επιλέγει να παρουσιάσει. Έχουμε δει πολλές φορές καλλιτέχνες του λεγόμενου έντεχνου τραγουδιού να εμφανίζονται στις άλλοτε μεγάλες πίστες αλλά και το αντίστροφο.

Είστε από τους καλλιτέχνες που συχνά-πυκνά βρίσκονται εκτός Ελλάδας για συναυλίες. Πώς είναι να παίζει κανείς για τους Έλληνες που ζούνε στο εξωτερικό;

Κάθε φορά που τραγουδάω για τους Έλληνες του εξωτερικού αισθάνομαι μεγάλη χαρά. Τους λείπει πολύ η Ελλάδα και μέσα από εμάς και τα τραγούδια μας αισθάνονται για λίγες ώρες πιο κοντά στην πατρίδα.

Τα μελλοντικά σχέδια, ποια είναι; Ακούγεται ότι έρχεται ένα νέο τραγούδι μετά το Πάσχα

Τα μελλοντικά σχέδια αρχικά περιλαμβάνουν καινούργιο τραγούδι που θα κυκλοφορήσει μετά το Πάσχα. Ο τίτλος του είναι «Χάνομαι» και είναι σε μουσική του Γιώργου Παπαδόπουλου και στίχους της Όλγας Βλαχοπούλου. Είναι ένα τραγούδι που αγάπησα από το πρώτο άκουσμα κι εύχομαι να το αγκαλιάσει και ο κόσμος. Επιπλέον, το Μάιο θα βρίσκομαι στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία για περιοδεία.


info

Δημήτρης Μπάσης στο Stage

Παρασκευή 30 Μαρτίου, 22.30

Προπώληση 10 ευρώ, ταμείο 12 ευρώ

Προπώληση:

Γερμανός, απέναντι από το Ρολόι
Οπτικά Μάνθος, Αβέρωφ 16
Music Shop «Giorgio», Στοά Ορφέα
Vision of Sound , Ναπ. Ζέρβα 78

Ηλεκτρονική διάθεση: www.stageioannina.gr/tickets

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back