Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: «Συνεδρίαση-παρωδία»

Εικόνα του άρθρου Λαϊκή Συσπείρωση: «Συνεδρίαση-παρωδία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2020, 00:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αποχώρησε από το διαδικτυακό δημοτικό συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση, αφού πρώτα η επικεφαλής της Όλυ Τσουμάνη, είχε ζητήσει να γίνει συζήτηση επί συγκεκριμένων, επίκαιρων ζητημάτων.

«Στη συνεδρίαση που έγινε την πρώτη μέρα του τοπικού lockdown στα Γιάννενα, οι παρατάξεις που στηρίζονται από τη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ στο Δήμο Ιωαννιτών, επέλεξαν να συζητούν επί 3 ώρες προ ημερήσιας για να μην αποφασίσουν τελικά κανένα απολύτως μέτρο προστασίας της πόλης, κανένα μέτρο στήριξης των λαϊκών στρωμάτων που πλήττονται» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Η κα Τσουμάνη κατέθεσε μια σειρά προτάσεις, με πλαίσιο για τη διαχείριση της κατάστασης (περιοδικά τεστ, τακτικές απολυμάνσεις, προσλήψεις εργαζόμενων κ.α.), καθώς επίσης και μια σειρά αιτήματα και μέτρα για τις σχολικές καθαρίστριες, αλλά και για τη στήριξη των αυτοαπασχολούμενων. Για τις καθαρίστριες ειδικότερα, κατέθεσε το πλαίσιο που προωθούν οι εργαζόμενες.

«Η δημοτική αρχή ενήμερωσε το σώμα για την εξέλιξη της πανδημίας με στοιχεία που ήταν ήδη γνωστά από τον τοπικό Τύπο και προχώρησε με την ανοχή της ‘αντιπολίτευσης’ στην συζήτηση θεμάτων για έργα μακριά από τις λαϊκές ανάγκες σαν αυτά που περιγράφονται στο επιχειρησιακό σχέδιο, για την τουριστική προβολή και για την εγκατάσταση του τσίρκου στην πόλη σα να μην συμβαίνει τίποτα».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back