Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Λαϊκή Συσπείρωση» κατά LED

Εικόνα του άρθρου «Λαϊκή Συσπείρωση» κατά LED
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/05/2020, 15:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την αντίθεσή της στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Ιωαννιτών και Περιφέρειας Ηπείρου για το έργο της αντικατάστασης των λαμπτήρων με LED, με προϋπολογισμό 19,2 εκατ. ευρώ, εκφράζει η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η δημοτική παράταξη κάνει λόγο για «σκανδαλώδη προγραμματική σύμβαση» και για «πολιτική συμφωνία εξυπηρέτησης των τραπεζικών και κατασκευαστικών συμφερόντων». Στο στόχαστρό της μπαίνει τόσο η Περιφέρεια Ηπείρου, την οποία κατηγορεί ότι παίζει «τον ρόλο του ‘γκαρσόν’ που μεταφέρει τον καλογυαλισμένο δίσκο με τη ‘λυπητερή’ στο λαό» όσο και η δημοτική αρχή Ιωαννίνων.

«Ενώ η κατασκευή του έργου –με βάση τους υπολογισμούς των ιδιωτικών μελετητικών γραφείων- θα γίνει σε 18 μήνες με κόστος 8,6 εκ. ευρώ ο Δήμος υπογράφει για 19,2 εκατομμύρια ευρώ και δέσμευση των ανταποδοτικών για 12 χρόνια» τονίζει (σ.σ. η προγραμματική σύμβαση αναμένεται να εγκριθεί στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής» και κάνει λόγο για «πράσινες μπίζνες». Υπενθυμίζει δε ότι οι Δήμοι Αρταίων και Ηγουμενίτσας αποφάσισαν τελικά να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση αντίστοιχων έργων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τα βάζει όμως και άλλες δημοτικές παρατάξεις, επειδή έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται να γίνει το έργο στα Γιάννενα, με την Περιφέρεια Ηπείρου να αναλαμβάνει την ωρίμανση και τη δημοπράτηση του έργου. «… την ίδια στιγμή έχουν βάλει πολλά ‘λιθαράκια’ στο δρόμο της υποβάθμισης των υπηρεσιών κι έχουν εκχωρήσει δεκάδες αρμοδιότητες στηρίζοντας τα κόμματα που κυβέρνησαν» τονίζεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back