ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: «Δεν αρκούν οι προσλήψεις»

Εικόνα του άρθρου Λαϊκή Συσπείρωση: «Δεν αρκούν οι προσλήψεις»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/08/2023, 12:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου, Τίνα Ζέκα και Γιώργος Πρέντζας, με ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι ο προγραμματισμός προσλήψεων στην Περιφέρεια Ηπείρου «δεν καλύπτει ούτε στοιχειωδώς τις ανάγκες του ηπειρώτικου λαού».

Η δήλωση έγινε με αφορμή τη δια περιφοράς συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, όπου η κα Ζέκα ψήφισε θετικά με την επιφύλαξη για τη νομιμότητα της διαδικασίας, καθώς, όπως τονίζει, «η απόφαση για τον προγραμματισμό προσλήψεων αναφέρεται από το νόμο στις αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμβουλίου άρα, κακώς μεταβιβάστηκε -με απόφαση της πλειοψηφίας- στην Επιτροπή Περιβάλλοντος».

Σημειώνει επίσης ότι η απόφαση ήρθε την τελευταία στιγμή και ότι ο νόμος «1 προς 1» στις προσλήψεις πρακτικά δεν τηρείται.

«Ακόμα όμως και αν τηρούνταν, στην πράξη μας καλεί να ξεχάσουμε τις μειώσεις προσωπικού που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια που ίσχυε καθολική απαγόρευση προσλήψεων, να διαγράψουμε ό,τι έγινε και να συμβιβαστούμε με τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί» τονίζει.

Για το 2024, τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε οικονομικές υπηρεσίες, διοικηττικό προσωπικό κάθε είδους, πολιτική προστασία (αναφέρει ξανά την απάντηση της περιφερειακής αρχής, προ ημερών), ειδικά σε περιοχές όπως η Πρέβεζα και η Άρτα, προσθέτοντας ότι «ακόμα όμως και στα Γιάννενα, οι ανάγκες για χειριστές μηχανημάτων έργου είναι πολλαπλάσιες από το προσωπικό που υπάρχει».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, Η περιφέρεια αιτείται 10 μόνιμες θέσεις για την ΠΕ Ιωαννίνων, 6 θέσεις για την ΠΕ Πρεβέζης, 4 θέσεις για την ΠΕ Θεσπρωτίας και 1  για την ΠΕ Άρτας. «Φυσικά είναι διαφορετικά τα πληθυσμιακά κριτήρια αλλά είναι καταφανές ότι αδικείται η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας», αναφέρει η ΛΑΣΥ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back