ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Έρχονται δύσκολες μέρες με τα σκουπίδια…

Εικόνα του άρθρου Έρχονται δύσκολες μέρες με τα σκουπίδια…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/07/2019, 17:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο σύλλογος εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων, με δηλώσεις της προέδρου του, Τίνας Ζέκα, μεταφέρει την ενημέρωση που όπως αναφέρει, έχει από τις υπηρεσίες, ότι «σε κάποιες γειτονιές της πόλης δεν θα αδειάζονται οι κάδοι σε καθημερινή βάση».

Ο λόγος είναι η έλλειψη προσωπικού, σε συνδυασμό με τις άδειες των εργαζόμενων. «Το προσωπικό (εφόσον δοθούν οι άδειες) δεν θα επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες της πόλης» τόνισε η κα Ζέκα και συμπλήρωσε ότι ο σύλλογος, θέλει «η δικαιολογημένη αγανάκτηση που θα δημιουργηθεί εξαιτίας των σκουπιδιών να ενωθεί με τη δική μας αγανάκτηση για την έλλειψη προσωπικού».

Η κα Ζέκα κατηγόρησε κυβέρνηση, δημοτικές αρχές, παρατάξεις, διανέμοντας μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση και πρόσθεσε: «Οι εργαζόμενοι που για ένα μισθό-στα όρια της αξιοπρέπειας-, παίζουν τη ζωή τους καθημερινά πάνω στα απορριμματοφόρα, δεν είναι ο αντίπαλος του γιαννιώτικου λαού που θα υποφέρει από τα σκουπίδια μέσα στον Αύγουστο».

Τόνισε ακόμα ότι η διοίκηση του συλλόγου πιέζει να «επισπευστούν οι προσλήψεις των μονίμων νέων συναδέλφων μας, μέσω της 3Κ, όσο και για να γίνουν νέες προσλήψεις» και πως «οι δικοί μας συνάδελφοι, οι εργάτες στην αποκομιδή, που θα παλεύουν τις επόμενες μέρες να μαζεύουν σκουπίδια 2 ημερών είναι οι πρώτοι που θα υποστούν τις συνέπειες αυτής της κατάστασης».

Κατέληξε τονίζοντας ότι «μονόδρομος οι προσλήψεις μονίμου προσωπικού, η τήρηση των όρων υγιεινής και ασφάλειας, η πρόσληψη μόνιμου γιατρού εργασίας, η παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας σε όλο το προσωπικό».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back