ΕΛΛΑΔΑ

Λ. Κρέτσος: «Από το ΕΣΡ ο διαγωνισμός για τα περιφερειακά κανάλια»

Εικόνα του άρθρου Λ. Κρέτσος: «Από το ΕΣΡ ο διαγωνισμός για τα περιφερειακά κανάλια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/09/2016, 23:37
ΕΛΛΑΔΑ

Και ενώ ο διαγωνισμός για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες συνεχίζεται ακόμη στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο γενικός γραμματέας  Λευτέρης Κρέτσος παρουσίασε τα επόμενα βήματα για την αδειοδότηση των θεματικών και των περιφερειακών καναλιών. 

«Η κυβέρνηση δεν προτίθεται στο προσεχές μέλλον να πραγματοποιήσει διαγωνισμό για θεματικές άδειες καναλιών, αντιθέτως θα διεξαχθεί διαγωνισμός για τους σταθμούς της περιφέρειας, δήλωσε ο κ. Κρέτσος μιλώντας στον ραδιοσταθμό real.

Απαντώντας στο ερώτημα αν μπορεί να προσδιορίσει χρονικά πότε μπορεί να λάβει χώρα ο διαγωνισμός για τα περιφερειακά κανάλια ανέφερε μεταξύ άλλων: «Χρειαζόμαστε έναν νέο χάρτη συχνοτήτων προκειμένου να μπορούμε να καθορίσουμε και ποιος θα είναι ο αριθμός. Αυτός ο διαγωνισμός, ο επόμενος διαγωνισμός, πρόσθεσε ο κ. Κρέτσος, πρέπει να γίνει από το ΕΣΡ. Να συζητήσουμε τι ΕΣΡ εννοούμε, πόσο δυνατό θέλουμε να το έχουμε, διότι δεν είναι μόνο τα στελέχη που θα μπουν στο Δ.Σ. Πρέπει να το ενδυναμώσουμε και με στελεχιακό δυναμικό σε ευρύτερα μέσα στο οργανόγραμμα της αρχής».

Ο κ. Κρέτσος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για 5η άδεια εθνικής εμβέλειας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μόνο αν αλλάξουν τα δεδομένα της αγοράς ενδεχομένως να υπάρχει χώρος και δυνατότητα και για επόμενη άδεια προκειμένου να έχουμε πραγματικά βιώσιμα οικονομικά σχήματα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back