Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η 26η Μαΐου θα είναι ψήφος απόρριψης του ΣΥΡΙΖΑ»

Εικόνα του άρθρου Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η 26η Μαΐου θα είναι ψήφος απόρριψης του ΣΥΡΙΖΑ»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/05/2019, 00:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με έμφαση στις επερχόμενες κυρίως ευρωεκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε την ομιλία του στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Du Lac, στα Γιάννενα. «Μας είπε ο Τσίπρας ότι θέλει να μετατρέψει την 26η Μαΐου σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του. Του απαντώ ότι η 26η Μαΐου θα είναι ψήφος απόρριψης του ΣΥΡΙΖΑ και εμπιστοσύνης στη ΝΔ» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό χαρακτήρα του κόμματός του, κάνοντας και μια ιστορική αναδρομή: από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που υπέγραψε τη συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη που υπέγραψε τη συνθήκη Μάαστριχτ μέχρι τον Κώστα Καραμανλή «που έδωσε τους δικούς του αγώνες» και τον Αντώνη Σαμαρά «που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη» όπως είπε. «Είμαστε λοιπόν η πραγματική ευρωπαϊκή δύναμη. Είμαστε περήφανα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος» υπογράμμισε, θυμίζοντας παράλληλα ότι η 9η Μαΐου είναι η Ημέρα της Ευρώπης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη ότι η Ευρώπη της επόμενης μέρας έχει σημασία για την Ελλάδα, καθώς, όπως είπε, αυτή θα αποφασίσει για την κοινή αγροτική πολιτική αλλά και για την ασφαλή φύλαξη των συνόρων. Σε αυτό το σημείο έστειλε και ένα μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας: «Ο δρόμος της Αλβανίας προς την ΕΕ θα παραμένει κλειστός όσο η Αλβανία δεν σέβεται την εθνική ελληνική μειονότητα. Όσο η Αλβανία δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού...».

Πολλά τα χειροκροτήματα που πήρε (με τη νεολαία της ΝΔ να φωνάζει σε μια γωνιά «Ζήτω η ΝΔ»). Τα περισσότερα όμως τα πήρε όταν έκανε αναφορά στις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα και στον Παύλο Πολάκη. Η αναφορά στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας συνοδεύτηκε από γιουχαΐσματα από τον κόσμο. Στην αρχή της ομιλίας του μίλησε για τις δικές του διακοπές στην Ήπειρο τα Χριστούγεννα. «Στην Ήπειρο είχα την ευκαιρία να κλέψω τις δικές μου λίγες μέρες, όχι πλέοντας στα νερά του Ιονίου, αλλά εδώ, στα Ζαγοροχώρια» είπε.

Κατά τα άλλα, σχολίασε τις παροχές της κυβέρνησης, λέγοντας «πολύ λίγα, πολύ αργά», κατήγγειλε τη διάλυση της μεσαίας τάξης και την εξαφάνιση των ελεύθερων επαγγελματιών. Τι υποσχέθηκε για την Ήπειρο; Καλές τιμές γάλακτος, ανάδειξη της Ηπείρου ως τουριστικού προορισμού 12 μήνες τον χρόνο, κατασκευή του οδικού άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά, σύνδεση της Ηπείρου με τον άξονα Ε-65. Σε γενικότερες γραμμές, μίλησε για τρεις προτεραιότητες της ΝΔ: δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, μείωση των φόρων για όλους τους Έλληνες και εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας. Στο τελευταίο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση επισημαίνοντας ότι «η ασφάλεια είναι αυτονόητη υποχρέωση» και προσθέτοντας ότι η Αστυνομία θα στηριχθεί (κάπου εδώ ενέπλεξε και την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, που έχει ανακοινώσει ουκ ολίγες φορές).

«Στις 26 Μαΐου, είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια που οι Έλληνες θα στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Αφουγκράζομαι τη βουβή οργή της κοινωνίας απέναντι σε μια κακή κυβέρνηση, απέναντι στην καθήλωση στον λαϊκισμό. Εμείς είμαστε εδώ για να πούμε στους έλληνες ότι υπάρχει άλλος δρόμος… Το σύνθημά μας είναι απλό και λιτό: Αξίζουμε καλύτερα» είπε και έκλεισε την ομιλία του.

Τον κ. Μητσοτάκη, τον προλόγισαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο βουλευτής Ιωαννίνων Κώστας Τασούλας. Ο κ. Τασούλας, στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε αρκετά στον κ. Τσίπρα, αφήνοντας τις αιχμές του ενώ, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ,… διαβεβαίωσε ότι σε λίγους μήνες «θα σας υποδεχόμαστε τέσσερις βουλευτές κι όχι ένας».

Πριν ο πρόεδρος της ΝΔ πάρει τον λόγο, μίλησαν δύο νέοι, ένας αναπληρωτής δάσκαλος, ο Λευτέρης Γκορτζής, και η αρχιτέκτονας Κωνσταντίνα Παπαγιάννη, οι οποίοι παρουσίασαν τις δυσκολίες που υπάρχουν στο επάγγελμά τους. Και οι δύο παρουσιάστηκαν ως μη έχοντες κομματική ιδιότητα. Ωστόσο, και οι δύο έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back