ΚΟΣΜΟΣ

Κυριακή πρωί: Οι εξελίξεις στον πόλεμο

Εικόνα του άρθρου Κυριακή πρωί: Οι εξελίξεις στον πόλεμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/03/2022, 11:21
ΚΟΣΜΟΣ

Ενώ η Ουκρανία επιμένει για τη μεταφορά αεροσκαφών από τις ΗΠΑ, οι εχθροπραξίες συνεχίζονται με θύματα στα δυτικά της Ουκρανίας, στην πόλη Λβοφ, όπου οι ρώσοι εισβολείς έπληξαν αποθήκη καυσίμων. Σύμφωνα με τις ουκρανικές πηγές, τραυματίστηκαν πέντε άτομα.

Επίσης, οι ουκρανικές πηγές ανέφεραν ότι ο ρωσικός στρατός κατέλαβε το Σλάβουτιτς, την πόλη όπου διαμένει το προσωπικό του Τσερνόμπιλ και συνέλαβε το δήμαρχο, οποίος απελευθερώθηκε αργότερα.

Η Ρωσία κατηγόρησε το Αζερμπαϊτζάν ότι παραβίασε τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με την Αρμενία, η οποία είχε υπογραφεί μετά τον πόλεμο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ το 2020, καθώς στρατεύματά της εισήλθαν στη ζώνη που τελεί υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων διατήρησης της ειρήνης.


«Μεταξύ της 24ης και 25ης Μαρτίου, οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν παραβίασαν την τριμερή συμφωνία των ηγετών της Ρωσίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, εισερχόμενες στη ζώνη που τελεί υπό την ευθύνη της ρωσικής μονάδας διατήρησης της ειρήνης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ», αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ένα δελτίο Τύπου.

Ο ΥΠΕΞ της Ουκρανίας επανέφερε το θέμα της μεταφοράς αμερικάνικων αεροσκαφών στην Πολωνία, επικαλούμενος μάλιστα τις ίδιες της ΗΠΑ.

«Οι ΗΠΑ μιας διαβεβαίωσαν ότι δεν έχουν αντίρρηση για τη μεταφορά αεροσκαφών», έγραψε ο Ντμίτρο Κουλέμπα, ο οποίος συναντήθηκε το πρωί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πολωνία. «Η μπάλα βρίσκεται τώρα στο γήπεδο της Πολωνίας», συμπλήρωσε.

«Εξετάζουμε αυτό το θέμα πιο λεπτομερώς στις συζητήσεις μας με τους Πολωνούς συναδέλφους μας για να ακούσουμε τη θέση τους, όμως θέλω να είμαι ξεκάθαρος: η Ουκρανία έχει κρίσιμη ανάγκη περισσότερων μαχητικών», συνέχισε.

Τέλος, η Ουκρανία ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της ανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης Τροστίανετς, στο βορειοανατολική Ουκρανία, όπου οι μάχες με τους Ρώσους στρατιώτες μαίνονται.

«Η πόλη Τροστίανετς, στην περιοχή του Σούμι, απελευθερώθηκε από τα ρωσικά στρατεύματα κατοχής», έγραψε το υπουργείο στο Telegram, επικαλούμενο την 93η ταξιαρχία των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back