Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κυριακή: μέρα εκλογών

Εικόνα του άρθρου Κυριακή: μέρα εκλογών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2016, 23:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με τις εκλογές να απέχουν λίγες μέρες, πραγματοποιήθηκε χτες στο ξενοδοχείο Du Lac η προγραμματισμένη εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, παρουσία τοπικών θεσμικών παραγόντων, στελεχών και συνεταίρων της τράπεζας. Η γενική συνέλευση ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς που απεύθυναν ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος και ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Τα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης της τράπεζας, αλλά και τις προκλήσεις του μέλλοντος, παρουσίασε ο πρόεδρος Κώστας Ζωνίδης. Όπως ανέφερε, οι αλλαγές στο τραπεζικό τοπίο τα τελευταία χρόνια είναι μεγάλο. Ωστόσο, ανέφερε ότι η ηπειρώτικη τράπεζα κατάφερε να είναι σήμερα η τρίτη σε μέγεθος συνεταιριστική τράπεζα στην Ελλάδα. Στην τοποθέτησή του, τόνισε ιδιαίτερα την κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών, ζητώντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των μετόχων.

Ο γενικός διευθυντής Βασίλης Τσουκανέλης ήταν αυτός που ανέλαβε να παρουσιάσει πιο αναλυτικά τους βασικούς οικονομικούς δείκτες της τράπεζας, οι οποίοι, όπως υπογράμμισε, εμφανίζονται θετικοί σε σχέση με το τραπεζικό τοπίο στην Ελλάδα.

Στην ομιλία του προς τη συνέλευση. ο πρόεδρος του ΤΑΕ-ΕΑΠΑΕ (Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων), θεσμικού επενδυτή της τράπεζας, Χρήστος Παπαδόγιαννης, αναφέρθηκε στους βασικούς λόγους που το ταμείο αποφάσισε να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η τράπεζα είναι και μπορεί να παραμείνει υγιής και να συνεχίσει να ασκεί τόσο τον επιχειρηματικό όσο και τον κοινωνικό της ρόλο, μένοντας προσηλωμένη στην συνεταιριστική ιδέα. «Έχουμε όραμα και πίστη για μια ισχυρή και κοινωνικά ενεργή Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου» κατέληξε.

Στη συνέλευση απευθύνθηκαν επίσης οι υποψήφιοι για τις θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου οι οποίοι και ανέλυσαν τις θέσεις τους. Στις 16 Οκτωβρίου, οι μέτοχοι-συνέταιροι της Τράπεζας Ηπείρου θα ψηφίσουν για πρώτη φορά υπό το νέο καθεστώς (νέα νομοθεσία, παρουσία θεσμικού επενδυτή). Για τη διαδικασία διεξαγωγής των εκλογών σχετική ενημέρωση έκανε ο νομικός σύμβουλος της τράπεζας Μανόλης Καπελίδης. Σύμφωνα με την ενημέρωση, κάθε συνεταιριστική μερίδα αντιστοιχεί σε μία ψήφο. Μέλος που κατέχει άνω των 20 συνεταιριστικών μερίδων, μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα ψήφου και με εξουσιοδότηση σε μέλος της τράπεζας. Οι εξουσιοδοτήσεις διατίθενται στα καταστήματα της τράπεζας ή στη ηλεκτρονική διεύθυνση αυτής www.epirusbank.com.

Οι εκλογές θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή, από τις 08:00 έως τις 19:00, στα κατά τόπους καταστήματα της τράπεζας.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back