Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία»

Εικόνα του άρθρου Κυρ. Μητσοτάκης: «Η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/11/2016, 01:04
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με αναφορά στους Ηπειρώτες ευεργέτες ξεκίνησε την ομιλία του από τα Γιάννενα ο πρόεδρος της Ν.Δ. και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, παροτρύνοντας μάλιστα την «οικονομική ελίτ του τόπου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εμπνευστεί από το παράδειγμα των ηπειρωτών ευεργετών και να στηρίξει και εκείνη έμπρακτα την προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας». Βεβαίως ιδιαίτερη αναφορά έκανε «στον ευπατρίδη πολιτικό και σπουδαίο άνθρωπο, τον λόγιο, τον λάτρη της γης, της φύσης της παράδοσης, τον Ευαγγέλου Αβέρωφ».  

Στο διά ταύτα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τα εθνικά θέματα, ενώ απηύθυνε προειδοποίηση προς όλες τις πλευρές με τη φράση «με την Ελλάδα μην παίζετε». 

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι στηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό πρόβλημα. Και ότι ακολουθεί σταθερά το δόγμα «η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται».

Αναφερόμενος στην Τουρκία τόνισε ότι «μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα εμφανίζεται απρόβλεπτη. Οι δηλώσεις Ερντογάν για τη Συνθήκη της Λωζάνης αμφισβητούν το θεμέλιο των διμερών μας σχέσεων και απειλούν με αποσταθεροποίηση την ευρύτερη περιοχή. Η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για το προσφυγικό κρέμεται από μια κλωστή. Και αν καταρρεύσει, οι συνέπειες για τη χώρα μας είναι ανυπολόγιστες». 


Η ΑΛΒΑΝΙΑ

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την Αλβανία ότι θέτει ανύπαρκτα ζητήματα (‘Τσάμικο’) «την ώρα που η ίδια προχωρά σε απαράδεκτες ενέργειες, όπως το γκρέμισμα σπιτιών Ελλήνων στη Χειμάρρα ή τη διακίνηση προπαγανδιστικού εθνικιστικού υλικού από υπαλλήλους του Υπουργείου των Εξωτερικών. Την ίδια ώρα που δεν συνεργάζεται για να προχωρήσουν κοινώς επωφελή ζητήματα, όπως η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών».


«ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ»

Η συνέχεια της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ένα κατηγορώ κατά της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου με έντονο προεκλογικό περιεχόμενο. 

Έκανε λόγο για «μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων και ανήμπορη να δώσει όραμα για το μέλλον» για να προσθέσει ότι  «η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία. Όχι μόνο για να ανορθωθεί η οικονομία και να αποκτήσουν ξανά οι Έλληνες δουλειές και καλύτερα εισοδήματα. Αλλά και για να αναστηλωθεί το κύρος της χώρας και να θωρακιστεί ο ρόλος και τα εθνικά μας συμφέροντα».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «οι δυνατότητες της χώρας μας είναι μεγάλες» και σημείωσε: «Χρειάζεται, ωστόσο, ένας καταλύτης για να πάρει μπρος η χώρα και η οικονομία. Μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και μια νέα Κυβέρνηση με σχέδιο που θα ξεκολλήσει τη χώρα. 

Πριν δύο μήνες στη Θεσσαλονίκη παρουσίασα το πρόγραμμά μας με το οποίο η χώρα μπορεί να τρέχει με ετήσιους ρυθμούς της τάξης του 4% για μια πενταετία τουλάχιστον. Να προσελκύσει επενδύσεις 100 δις την επόμενη πενταετία, που θα δημιουργούν 120.000 θέσεις εργασίας το χρόνο». 

Και διαβεβαίωσε το ακροατήριό του ότι οι στόχοι είναι εφικτοί. «Μπορούμε να το πετύχουμε, ακολουθώντας μια πολιτική που θα στηρίζεται σε 4 πυλώνες:

1. Δραστική μείωση φόρων με ταυτόχρονο περιορισμό της κρατικής σπατάλης και του κομματικού κράτους. Για να αναπνεύσει η οικονομία, τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις. 

2. Επιτάχυνση των αλλαγών στο Κράτος και στην οικονομία. Των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, της προσέλκυσης επενδύσεων.

3. Ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία. Με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και την ρύθμιση των κόκκινων δανείων. 

4. Επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Στοχευμένα σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη. Για να μη μένει κανείς πίσω».

ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφού έκανε ειδική αναφορά στις δυνατότητες, την Ιστορία και τον πολιτισμό της Ηπείρου, καθώς και στα αναπτυξιακά έργα που δρομολόγησαν στην ευρύτερη περιοχή οι Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, ανέλαβε τρεις καθαρές δεσμεύσεις: 

Πρώτη δέσμευση: Από το δικό μου στόμα ψέματα δεν θα ακούσετε […] Θα δεσμευτούμε για 10, θα γίνουν και τα 10. Θα πούμε λίγα, θα γίνουν όλα. Συμφωνία Αλήθειας προτείνω στους Έλληνες, το λέω και το εννοώ. 

Δεύτερη δέσμευση: Θα δουλέψουμε για τα συμφέροντα και τα όνειρα των πολλών. 

Και τρίτη δέσμευση. Θα ενώσουμε ξανά τους Έλληνες.

Τέλος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε όσους «συμπολίτες δεν εμπιστεύθηκαν τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, να μην μείνουν «στην απογοήτευση και στην αγανάκτηση». «Σε αυτή την κατάσταση που έχει βρεθεί η χώρα μας, όλοι πρέπει να κάνουμε υπερβάσεις. Δείξτε μας εμπιστοσύνη και ελάτε να προχωρήσουμε μαζί στις αλλαγές και στα μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Μαζί στις εκλογές, μαζί και την επόμενη μέρα, στο δύσκολο έργο για να σηκώσουμε ξανά ψηλά την πατρίδα μας». 


ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

Να σημειώσουμε επίσης ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας κυριάρχησαν τα συνθήματα όπως το «Κυριάκο μαζί στη Νέα Εποχή» και «Νάτος – Νάτος ο Πρωθυπουργός», και ξανακούστηκαν τα γνωστά και διαχρονικά συνθήματα, της νεολαίας της ΝΔ, όπως: «ΟΝΝΕΔ – ΟΝΝΕΔ πρωτοπορία. Ζήτω η Νέα Δημοκρατία», «ΔΑΠ – ΔΑΠ δυνατή – πρωτοπόρα – μαζική» και «Α και Ου και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ». 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back