ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Βλέπει» βιομεθάνιο στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου Κυρ. Μητσοτάκης: «Βλέπει» βιομεθάνιο στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2023, 14:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το βιομεθάνιο, ένα καύσιμο που παράγεται από μονάδες αναβάθμισης βιοαερίου, φαίνεται ότι αποτελεί για την κυβέρνηση της ΝΔ κεντρικό πυλώνα της όποιας ενεργειακής πολιτικής της.

Τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο υπουργός Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας «βλέπουν» την Ήπειρο ως μια κατάλληλη περιοχή για την παραγωγή βιοαερίου.

«Το φυσικό αέριο είναι ένα μεταβατικό καύσιμο. Γνωρίζουμε ότι κάποια στιγμή θα το εγκαταλείψουμε, για αρκετά χρόνια θα είναι ακόμα μαζί μας όμως. Και γι’ αυτό επενδύουμε στις υποδομές του φυσικού αερίου ακόμα, διότι εκτιμούμε ότι δεν θα είναι πάντα οι τιμές εκεί που ήταν τα τελευταία χρόνια. Και γιατί, βέβαια, αυτά τα δίκτυα φυσικού αερίου μπορούν αύριο να αξιοποιηθούν για να μεταφέρουν άλλα αέρια, όπως το βιομεθάνιο, το οποίο θα πρέπει να παράγεται σε πολύ μεγαλύτερο όγκο, εδώ, στην Ήπειρο, αν λάβει κανείς υπόψη την πολύ μεγάλη δραστηριότητα που υπάρχει στον πρωτογενή τομέα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στη χτεσινή του τοποθέτηση στην εκδήλωση παρουσίασης του «αναπτυξιακού» προγράμματος για την Ήπειρο.

Ο υπουργός κ. Σκρέκας είχε αναφέρει νωρίτερα ότι «τα έργα που σχετίζονται με δίκτυα διανομής φυσικού αερίου, θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για να περνάει βιομεθάνιο και υδρογόνο».

Αυτή τη στιγμή, στα Γιάννενα, κατασκευάζεται από τη ΔΕΔΑ ένα δίκτυο φυσικού αερίου που θα εξυπηρετήσει τουλάχιστον 3.000 οικιακούς, εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές. Η ΔΕΔΑ είχε ανακοινώσει πριν από λίγο καιρό ότι οι υποδομές που κατασκευάζει, είναι κατάλληλες για να διανέμουν και βιομεθάνιο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back