Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Κυπριακό: Στην Αθήνα ο Ν. Αναστασιάδης

Εικόνα του άρθρου Κυπριακό: Στην Αθήνα ο Ν. Αναστασιάδης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/12/2016, 13:45
ΕΛΛΑΔΑ

Την Αθήνα επισκέπτεται την ερχόμενη Παρασκευή ο πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης, όπου και θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Η προσπάθεια μας επικεντρώνεται στη δημιουργία της αναγκαίας υποδομής από πλευράς προόδου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι τη Γενεύη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος ανακοίνωσε και τη συνάντηση του Ν. Αναστασιάδη με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ακόμη ότι αυτή τη βδομάδα «αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνάντηση σε επίπεδο τεχνοκρατών από το ελληνικό και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου, ανάμεσα σε άλλα, θα συζητηθεί και το Κυπριακό. Άρα», πρόσθεσε, «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη συγκυρία, επαναλαμβάνω, ενόψει της συνέχισης των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη και της διάσκεψης για το Κυπριακό.

Εκείνο που έχει σημασία, εκεί που επικεντρώνεται η δική μας προσπάθεια είναι στο να δημιουργηθεί η αναγκαία υποδομή από πλευράς προόδου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι τη Γενεύη, καθώς επίσης στο να υπάρξει και η αναγκαία συζήτηση στο θέμα της Ασφάλειας και των Εγγυήσεων, κάτι που θα διευκολύνει το να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στη Γενεύη, ευελπιστώντας ότι με όλα αυτά τα δεδομένα, αν δημιουργηθούν, θα είμαστε πιο κοντά στο στόχο για μια θετική κατάληξη στην Ελβετία».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back