Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Κυπριακό: Ο Τσίπρας ενημέρωσε Μέρκελ και Ολάντ

Εικόνα του άρθρου Κυπριακό: Ο Τσίπρας ενημέρωσε Μέρκελ και Ολάντ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2017, 23:30
ΕΛΛΑΔΑ

Διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου «τονίστηκε η σημασία που έχει για την Ευρώπη και τις ευρωτουρκικές σχέσεις η εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, ενώ υπογραμμίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της ΕΕ στις συνομιλίες. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συμφώνησε και με τους δύο ηγέτες να παραμείνουν σε σταθερή επικοινωνία κατά την επόμενη περίοδο διεξαγωγής της πολυμερούς Διάσκεψης της Γενεύης». 


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

Νωρίτερα σήμερα ο Αλ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον πρ. Παυλόπουλο όπου και τον ενημέρωσε για τις χθεσινές επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει της διαπραγμάτευσης και των εντατικών συνομιλιών της Γενεύης για την επίλυση του Κυπριακού

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς να υπερασπισθεί θέσεις που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, από τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αλλά και από την ίδια την ιδιότητα της Κύπρου ως κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι το γεγονός ότι σε αυτές τις συνομιλίες ο κ. Αναστασιάδης είναι εφοδιασμένος με μία στέρεη γραμμή, την οποία υποστηρίζει σχεδόν το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Κύπρο. «Πολλώ μάλλον όταν η γραμμή αυτή είναι σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο, κυρίως όμως με το ευρωπαϊκό δίκαιο, είναι και ευρωπαϊκή γραμμή», πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back