Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κύκλος επαφών στην Υγεία

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2017, 15:49
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνέχισε η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, τις επαφές με τις με φορείς της υγείας στα Γιάννενα, συναντώντας το προεδρείο της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ηπείρου. Με τους γιατρούς, η κα Τζούφη συζήτησε τις ελλείψεις σε μόνιμους και  επικουρικούς στα ιατρούς, τα οποία εμφανίζονται ιδιαίτερα οξυμένα σε ορισμένες κλινικές. Επίσης, συζήτησαν την έλλειψη νέων ειδικευομένων ιατρών και συμφώνησαν ότι «απαιτούνται συνολικότερες αλλαγές ώστε να γίνει πιο θελκτικό το δημόσιο νοσοκομείο, πιθανόν με την προκήρυξη μονίμων θέσεων».

Η βουλευτής ενημέρωσε για τη λειτουργία ειδικών επιτροπών στο υπουργείο Υγείας που συζητούν για τη λειτουργία των απογευματινών ιατρείων και τη συνύπαρξη κλινικών του ΕΣΥ και Πανεπιστημιακών Κλινικών και αναμένονται τα πορίσματα τους. Στη συζήτηση επισημάνθηκε η ανάγκη να ολοκληρωθεί ο νέος οργανισμός του νοσοκομείου, όπου θα συμπεριληφθεί το νέο κτίριο και η διεύρυνση της εφαρμογής διαγνωστικών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων. 

Από τα πιο σημαντικά θέματα, είναι η ανεύρεση λύσεων γιατί τα νοσοκομεία εξυπηρετούν πολλούς ασθενείς από όλη τη βορειοδυτική Ελλάδα, τη Δυτική Μακεδονία και τα Ιόνια Νησιά, χωρίς να χρηματοδοτούνται ανάλογα. Η κα Τζούφη επανεπιβεβαίωσε «τη σταθερή προσήλωση της κυβέρνησης στη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, η οποία προκύπτει και από την ψηφισμένη αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία (από το 4.7% στο 5.1% του ΑΕΠ) και δεσμεύτηκε για την προώθηση των δίκαιων και χρόνιων αιτημάτων, μέσα στο υπάρχον  δύσκολο δημοσιονομικό πλαίσιο». Ακόμα, η βουλευτής παρευρέθηκε στη σύσκεψη που έγινε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο παρουσία του διοικητή του ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλων υπευθύνων, όπου συζητήθηκε ο εμβολιασμός των υγειονομικών και άλλα θέματα. Αργότερα, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη επισκέφθηκαν το κτίριο του ΠΕΔΥ που παραμένει ουσιαστικά κλειστό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back