ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023

Κυβέρνηση ΝΔ: ΟΟΣΑ… όποτε τη συμφέρει

Εικόνα του άρθρου Κυβέρνηση ΝΔ: ΟΟΣΑ… όποτε τη συμφέρει
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/05/2023, 15:08
ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ 2023 - ΕΛΛΑΔΑ

Πριν από 4 μήνες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδεχόταν περιχαρής τον γενικό γραμματέα του ΟΟΣΑ Ματίας Κόρμαν και τον προσφωνούσε στον ενικό, κατά το συνήθειό του.

Τότε, στις 10 του περασμένου Ιανουαρίου και ο κ. Μητσοτάκης εκθείαζε την έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία. Έλεγε τα εξής: «Είναι συνεπώς αξιοσημείωτο το συμπέρασμα της έκθεσης ότι στη διάρκεια αυτών των εξαιρετικά ταραγμένων καιρών, αυτής της ταραγμένης περιόδου, η εθνική οικονομία, η ελληνική οικονομία ξεπέρασε τις προσδοκίες και τις ίδιες τις προβλέψεις που είχε κάνει ο Οργανισμός».

Τότε μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης έβαζε και το ορόσημο που επέλεξε ως «εθνικό λόγο» για να προκηρύξει εκλογές και να προσπεράσει το αρνητικό κλίμα που δημιούργησαν τα Τέμπη, η συνεχής ακρίβεια κ.λπ: Την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Τώρα, 19 μέρες πριν τις εκλογές ο ΟΟΣΑ… είναι ανακριβής. Ο λόγος είναι ότι στα στοιχεία του αναφέρει ότι ο πραγματικός μισθός στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 7,5% το 2022.

Η έρευνα αποτυπώνει τη μείωση που τοποθετεί την Ελλάδα στην τρίτη θέση με τις μεγαλύτερες μειώσεις μέσου μισθού.

Το στοιχείο δεν άρεσε στον πρωθυπουργό, ο οποίος, κατά τη συνήθη του πρακτική για στοιχεία, έρευνες και δεδομένα που παρουσιάζουν οργανισμοί, όταν δεν συνάδουν με το πολιτικό του αφήγημα, τα… αμφισβήτησε. Είπε σε συνέντευξή του ότι «τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δεν είναι ακριβή και δεν λαμβάνουν υπόψη τα δεδομένα του 2022».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back