ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κυβέρνηση-«Δωδώνη»: σχέσεις σε νέα φάση

Εικόνα του άρθρου Κυβέρνηση-«Δωδώνη»: σχέσεις σε νέα φάση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/07/2016, 19:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

​Πριν από 3,5 χρόνια, για πρώτη φορά, ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το υπόστεγο φορτοεκφόρτωσης στη «Δωδώνη», είπε στους συγκεντρωμένους παραγωγούς ότι η επερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα «ανοίξει το φάκελο πώλησης» της γαλακτοβιομηχανίας και θα διερευνήσει τις ευθύνες. Την ίδια δέσμευση επαναλάμβανε πέρυσι τον Σεπτέμβριο, κατά την προεκλογική του ομιλία στα Γιάννενα, λέγοντας: «Παρά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει η Ήπειρος στο τομέα ειδικά της ζωϊκής παραγωγής τα τελευταία χρόνια από τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν, όπως για παράδειγμα η διάλυση της ΑΤΕ και το ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, έχουμε σοβαρή συρρίκνωσή της. Δεν ξεχνάμε λοιπόν την δέσμευσή μας να το διερευνήσουμε και να αποδώσουμε ευθύνες».

Σήμερα οι σχέσεις κυβέρνησης-νέας διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας έχουν περάσει σε άλλη φάση και αυτό μαρτυρούν δύο δεδομένα. Πρώτον, ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα πριν από δεκαπέντε μέρες άφησε να εννοηθεί καθαρά ότι δεν υπάρχει πρόθεση «αναψηλάφησης» της εξαγοράς, λέγοντας ότι «είναι ένα ζήτημα που δεν μας έχει απασχολήσει».

Αυτό το «μορατόριουμ» επιβεβαιώνεται τώρα, με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κίνα, η οποία είναι σε εξέλιξη. Ανάμεσα στους επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον πρωθυπουργό, είναι και ο αντιπρόεδρος της «Δωδώνη Α.Ε.» Γιάννης Βιτάλης.

Φυσικά, αυτό από μόνο του δεν λέει τα πάντα, αλλά μαρτυράει αρκετά. Έτσι και αλλιώς στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν επιχειρηματικοί φορείς και μέσω αυτών εταιρίες, ωστόσο η μεταστροφή είναι έκδηλη.

Τι θα ακολουθήσει; Θα υπάρξουν και άλλες, στρατηγικές συμφωνίες και παρεμβάσεις στον πρωτογενή τομέα, ενδεχόμενες συνεργασίες κ.λπ; Όπερ έδει δείξαι …

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back