Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: «Τρομοκρατική» επίθεση με τουλάχιστον 39 νεκρούς (upd)

Εικόνα του άρθρου Κωνσταντινούπολη: «Τρομοκρατική» επίθεση με τουλάχιστον 39 νεκρούς (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/01/2017, 04:15
ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 69 τραυματίστηκαν από την ένοπλη επίθεση σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πόλης Vasip Sahin, ο οποίος μίλησε στους δημοσιογράφους.

Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας αστυνομικός σύμφωνα με τον κυβερνήτη, ο οποίος χαρακτήρισε την επίθεση ως «τρομοκρατική».

Ο ένοπλος πυροβόλησε έναν αστυνομικό και ένα πολίτη πριν μπει στο κτίριο και ανοίξει πυρ εναντίον των θαμώνων του νυχτερινού κέντρου διασκέδασης που βρίσκεται στην ακτή του Βοσπόρου, στο Ορτάκιοϊ, μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Κωνσταντινούπολης.

Αναφορές κάνουν λόγω για την ύπαρξη εκατοντάδων θαμώνων μέσα στο κέντρο διασκέδασης κατά τη διάρκεια της επίθεσης, μερικοί από τους οποίους πιστεύεται να πήδηξαν στα νερά του Βοσπόρου για να ξεφύγουν. 

Το πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε ότι μερικοί μάρτυρες ισχυρίστηκαν ότι οι δράστες «μιλούσαν αραβικά», ενώ το τηλεοπτικό κανάλι NTV είπε ότι αστυνομικοί των ειδικών δυνάμεων έψαχναν το νυχτερινό κέντρο.

Το νυχτερινό κέντρο Reina στην Κωνσταντινούπολη, όπου έγινε η επίθεση

Η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται σε υψηλή επιφυλακή για τυχόν τρομοκρατικές επιθέσεις, με περίπου 17.000 αστυνομικούς να περιπολούν στην πόλη.

ΣΧΟΛΙΑ
Φίλιππος Α.Φίλιος
Τραγικό!!!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back