Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το κτίριο της «παλιάς» Πολεοδομίας

Εικόνα του άρθρου Το κτίριο της «παλιάς» Πολεοδομίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/11/2020, 18:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πριν από τρία χρόνια, η Πολεοδομία του Δήμου Ιωαννιτών μετακόμισε από το κέντρο της πόλης στο πρώην Δημαρχείο του Κατσικά.

Το παλιό της «σπίτι» ήταν μια πολυκατοικία στην οδό Κωλέττη, που ανήκει στο Ζωγράφειο Κληροδότημα του Δήμου. Με εξαίρεση το ισόγειο, όπου στεγάζονται δημοτικές υπηρεσίες, το κτίριο παραμένει άδειο.

Ο λόγος που είχε «εγκαταλειφθεί» από την Πολεοδομία, ήταν ότι η κτιριακή υποδομή δεν ήταν κατάλληλη, ενώ εκείνη την περίοδο είχαν τεθεί και ζητήματα στατικής επάρκειας.

Τι μέλλει γενέσθαι αυτό το κτίριο; Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Φώτη Βάββα, ο Δήμος βρίσκεται σε επαφή με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αλλά και με «συντοπίτες μας μηχανικούς και φοιτητές» για τη διερεύνηση των τρόπων ανακατασκευής και του απαιτούμενου κόστους για τις απαραίτητες παρεμβάσεις. Μία από τις λύσεις που έχουν εξεταστεί, είναι η «ελάφρυνση» του κτιρίου από ενδεχόμενες νεότερες κατασκευές και η ενίσχυση του υπόγειου.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος Ιωαννιτών βρίσκεται στη διαδικασία νομιμοποίησης του ακινήτου. Το κτίριο ανεγέρθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 με αρχές της δεκαετίας του ’70, χωρίς να υφίσταται οικοδομική άδεια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back