ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κτηνιατρική: Στηρίξτε τα τοπικά προϊόντα

Εικόνα του άρθρου Κτηνιατρική: Στηρίξτε τα τοπικά προϊόντα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/04/2020, 22:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πάσχα με αρνί στον φούρνο θα κάνουν φέτος οι Έλληνες (μετά και το ξεκάθαρο «όχι στο σούβλισμα αρνιού» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα).

Η όλη υπόθεση με τον κοροναϊό εκ των πραγμάτων θέτει νέους κανόνες, ενώ πιο επιτακτική από ποτέ είναι η ανάγκη στήριξης της τοπικής οικονομίας. Οι κρεοπώλες των Ιωαννίνων, με ανακοίνωσή τους, ζητούν από τους καταναλωτές να κάνουν έγκαιρα τις παραγγελίες για την αποφυγή του συνωστισμού ενώ παράλληλα διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει επάρκεια προϊόντων από ντόπιους παραγωγούς.

Κάλεσμα στήριξης της εγχώριας παραγωγής κάνει παράλληλα και η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου. «Ως αποδέκτες των προβλημάτων που έχουν προκύψει, απευθύνουμε έκκληση προς όλους, για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς τις ημέρες του Πάσχα και όχι μόνο, επιλέγοντας προϊόντα τοπικής παραγωγής (κρέας, αυγά, τυροκομικά, μέλι, κρασιά, ζυμαρικά, κλπ)» τονίζει.

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής, στην ανακοίνωσή της, διαβεβαιώνει καταρχάς ότι υπάρχει επαρκές κτηνιατρικό προσωπικό για τη διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων στην αγορά του κρέατος όπως και ότι τα σφαγεία έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα. Επισημαίνει επίσης ότι όλες οι εγκαταστάσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης της Περιφέρειας έχουν ενημερωθεί για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λαμβάνονται όσον αφορά την προφύλαξη από τον κοροναϊό τόσο από το προσωπικό, όσο και από τους κτηνοτρόφους και εμπόρους κρέατος.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back