ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ένας νεκρός από τη σφοδρή κακοκαιρία

Εικόνα του άρθρου Κρήτη: Ένας νεκρός από τη σφοδρή κακοκαιρία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/10/2022, 23:05
ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας άντρας από το όχημα του στην περιοχή Αγίας Πελασγίας του Ηρακλείου Κρήτης. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική πρόκειται για έναν άντρα περίπου 50 ετών, που παρασύρθηκε με το όχημά του στη θάλασσα, εξαιτίας της κακοκαιρίας και των πλημμυρικών φαινομένων που επικρατούν στην περιοχή.

Παράλληλα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις απεγκλώβισαν σώα μια γυναίκα από όχημα που κατέληξε στην θάλασσα στην περιοχή Λυγαριά του Ηρακλείου Κρήτης και σύμφωνα με την Πυροσβεστική υπάρχουν 9 περιπτώσεις αυτοκινήτων που έχουν παρασυρθεί και για τα οποία γίνονται έρευνες. 

Στο μεταξύ συνεχίζουν να επιχειρούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό μίας αγνοούμενης στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Ιωάννης Αρτοποιός.

«Όλες οι δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν κυρίως στις περιοχές Σητεία, Ιεράπετρα, Λιβάδια και Άγιο Ιωάννη Λασιθίου, Αγία Πελαγία, Λυγαριά και στο Ηράκλειο, μεταξύ άλλων, και για τον εντοπισμό μίας αγνοούμενης στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι δεν έχουν αναφερθεί άλλοι αγνοούμενοι μέχρι αυτή την στιγμή. 

Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι πυροσβέστες ανέσυραν έναν άντρα 50 ετών χωρίς τις αισθήσεις από ιδιωτικό αυτοκίνητο στην ακτή της Αγίας Πελαγίας, ενώ σώες απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες στην περιοχή της Λυγαριάς. Ακόμη, σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν από πυροσβεστικές δυνάμεις 30 άτομα σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Ηρακλείου και Λασιθίου, εκ των οποίων 9 από τον αρχαιολογικό χώρο της Σητείας μεταξύ τους και 2 παιδιά.


Προς τα Δωδεκάνησα

Παράλληλα, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η κακοκαιρία και τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν μετατοπιστεί στην ανατολική Κρήτη και ήδη εκδηλώνονται βροχοπτώσεις σε Κάρπαθο και Κάσο. «Σε αυξημένη ετοιμότητα για τυχόν εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων βρίσκονται όλες οι δυνάμεις μας σε Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο και Καστελόριζο», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία: Διασώστες και δύτες επιχειρούν σε σημείο που αυτοκίνητα και υλικά έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά, ύστερα από σφοδρή βροχόπτωση στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο Κρήτης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3