ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κόντρα για «κενό εξουσίας» και εργαλειοποιήσεις…

Εικόνα του άρθρου Κόντρα για «κενό εξουσίας» και εργαλειοποιήσεις…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2023, 18:35
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας, άφησε μια γενική αιχμή προς τη δημοτική αρχή: «Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα, ότι την περίοδο αυτή ο Δήμος βρίσκεται σε κατάσταση κενού εξουσίας. Η παράταξή μας δηλώνει παρούσα για να εγγυηθούμε και να συνεισφέρουμε στην ομαλή λήξη της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, με σύνεση και συναίνεση».

Το είχε κάνει και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπου ο πρόεδρος του σώματος Δημήτρης Παπαγεωργίου, είχε απαντήσει ότι όλα τα θεσμικά όργανα της διοίκησης, λειτουργούν.

Στη σημερινή της απάντηση, η δημοτική αρχή καταρχάς εργαλειοποιεί πολιτικά την απουσία του δημάρχου, λόγω σοβαρής ασθένειας, αφήνοντας αιχμή για τον κ. Μπέγκα, ως εξής: «Η ασθένεια του φημάρχου έγινε γνωστή από τον ίδιο και αντιμετωπίζεται με σεβασμό από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Είναι θέμα που δείχνει το επίπεδο πολιτισμού και αγωγής του καθενός. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο».

Τόσο ο ίδιος ο κ. Μπέγκας, όσο και το σύνολο της αντιπολίτευσης, έχει εκφραστεί για την προσωπική διάσταση του ζητήματος.

Αυτός που δεν… εκφράζεται, εν τω προκειμένω, είναι η δημοτική αρχή, καθώς στην απάντησή της επαναλαμβάνει ότι «ο Δήμος Ιωαννιτών εξακολουθεί να λειτουργεί θεσμικά χωρίς να έχει ανασταλεί καμία δραστηριότητα, κανένα έργο, καμία καθημερινή παρέμβαση».

Καταλογίζει στον κ. Μπέγκα ότι «επί τρία και πλέον χρόνια προέβαιναν στην πιο σκληρή αντιπολίτευση επιδιώκοντας να βάλουν φρένο σε σημαντικές πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής».

Η δημοτική αρχή επιμένει να μην παίρνει θέση για την κυβερνητική και δική της πολιτική ήττα, με την άρση των αντιδημοκρατικών παρεμβάσεων Θεοδωρικάκου. Ο κ. Μπέγκας σήμερα υπενθύμισε ότι η δημοτική αρχή όχι μόνο τις στήριξε πολιτικά, αλλά το έκανε και νομικά «με έξοδα του Δήμου και όχι της παράταξης», όπως είπε στις δηλώσεις του.

Εν τέλει, η δημοτική αρχή θεωρεί ότι «όψιμα λοιπόν ο πρώην δήμαρχος τείνει χείρα συνεργασίας. Και υποκριτικά. Βιάζεται. Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο και ως τότε η δημοτική αρχή του συνιστά υπομονή».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back