Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κόντε στο τετράγωνο

Εικόνα του άρθρου Κόντε στο τετράγωνο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2018, 23:50
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με 2-1 νίκησε ο ΠΑΣ τον Παναθηναϊκό στους «Ζωσιμάδες», σπάζοντας μια αρνητική παράδοση τριών δεκαετιών. Επίσης, ο Πέδρο Κόντε είναι αδιαμφισβήτητα ο ηγέτης του ΠΑΣ και τον κρατάει στα δύσκολα, σημειώνοντας άλλα δύο γκολ και «ζεσταίνοντας» μια εξέδρα που έχει θέματα με τη διοίκηση του ΠΑΣ.

Μετά τα σκηνικά του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ, οι κερκίδες στους «Ζωσιμάδες» ήταν πρώτον σχετικά άδειες (πολλά πανό έλειπαν, αλλά και η σκεπαστή δεν έσφυζε από κόσμο, παρά την εμπορικότητα του παιχνιδιού) και δεύτερον, επιθετικές. Οι οπαδοί έκριναν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιώργος Χριστοβασίλης εξυπηρετεί τα συμφέροντα του νέου κυρίαρχου του ελληνικού ποδοσφαίρου, Ιβάν Σαββίδη και το είπανε με πανό…

Αυτά, στα εκτός αγωνιστικού χώρου. Μέσα σε αυτόν, ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά και απείλησε τον Βελλίδη, ο οποίος είτε αντιδρούσε σωστά όταν χρειαζόταν, είτε «γλίτωνε» με τη βοήθεια της τύχης, όπως μόλις στο 6ο λεπτό όταν ο Μυστακίδης δεν μπόρεσε να σκοράρει.

 Από το 25’ και μετά όμως το ματς ισορρόπησε και στο 30’ ο Κόντε «κέρδισε» τον Οικονόμου και έκανε με πλασεδάκι το 1-0. Στο 45’ όμως, ο ισπανός επιθετικός έδειξε πόσο καλός παίχτης είναι: Ο Γιόχανσον προσπάθησε να διώξει, ο Μπετρά πίεσε, η μπάλα πήγε πλάγια στον Κόντε, ο οποίος με ξερό σου άφησε όρθιο τον Βλαχοδήμο.

Ο ΠΑΣ είχε και άλλες καλές στιγμές με τον Μπετρά στο δεύτερο ημίχρονο και ο Παναθηναϊκός στηρίχθηκε στο ταλέντο του Χατζηγιωβάννη, ο οποίος μπήκε αλλαγή και στο 69’ μπήκε από πλάγια στην περιοχή του ΠΑΣ, γύρισε στο πέναλτι και ο Γαρουφαλλιάς, προσπαθώντας να αποκρούσει, μείωσε για τον ΠΑΟ σε 2-1.


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Καρανίκας, Γιάκος (73' Βιντάλ), Μανθάτης, Γαρουφαλιάς, Μπουκουβάλας (84' Αποστολόπουλος), Μπέτρα (79' Μπέριος), Κόντε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Κουλιμπαλί, Κάτσε, Τζανδάρης (55' Άλτμαν), Λουντ (79' Πίσπας), Ινσούα, Δώνης, Μυστακίδης (64' Χατζηγιοβάνης).



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back