Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κόνιτσα: Πέρασε δύσκολα στην κακοκαιρία

Εικόνα του άρθρου Κόνιτσα: Πέρασε δύσκολα στην κακοκαιρία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/12/2021, 15:42
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Κόνιτσας ενημερώνει για τα διάφορα προβλήματα που προέκυψαν εξαιτίας της κακοκαιρίας, με διακοπές ρεύματος βασικά, από Βούρμπιανη μέχρι Πληκάτι, στην Αετομηλίτσα και στην κοινότητα Φούρκας.

Ενημερώνει επίσης ότι έγινε αποχιονισμός μέχρι το Πληκάτι και ότι ο δήμαρχος έλαβε «το πρώτο τηλεφώνημα για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης από κάτοικο της Κοινότητας Βούρμπιανης το απόγευμα της Παρασκευής 10/12/21».

Το ενδιαφέρον είναι ότι σε δύο διαφορετικές ανακοινώσεις, ο Δήμος Κόνιτσας έχει ελαφρώς διαφορετικό τόνο, σε ό,τι αφορά τον ΔΕΔΗΗΕ:

Στη μεν πρώτη, αναφέρει ότι «υπήρξε πολύ μεγάλη κινητοποίηση από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ» για να λυθούν τα προβλήματα και ότι η Φούρκα επανηλεκτροδοτήθηκε, ενώ «καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να αποκατασταθεί η βλάβη από Βούρμπιανη μέχρι Πληκάτι και στην Κοινότητα Αετομηλίτσας», σύμφωνα  πάντα με τον Δήμο Κόνιτσας.

 Στην δε δεύτερη, αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών, όπως επίσης και οι ότι έγιναν συναντήσεις με τους προϊσταμένους Εκμετάλλευσης Δικτύων κ. Λιόλιος και Κατασκευών του ΔΕΔΔΗΕ κα Βάββα, «με τους οποίους συζητήσαμε για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε».

Ο Δήμος αφήνει μια αίσθηση αιχμής, λέγοντας ότι «επιτέλους, πρέπει να γίνει κατανοητό από τους υψηλά ιστάμενους του ΔΕΔΔΗΕ, ότι έχουν υποχρέωση να μεριμνήσουν και να συντηρήσουν με κάθε τρόπο ένα δίκτυο απαρχαιωμένο, που συνεχώς δημιουργεί προβλήματα. Επιβάλλεται να γίνει καθαρισμός και αποψίλωση δέντρων γύρω από τους στύλους. Όταν πριν από χρόνια (50-60) φτιάχτηκε το δίκτυο, ήταν διαφορετικές οι συνθήκες στην περιοχή».

Τέλος, σε ό,τι αφορά τον Δήμο, αναφέρει με απολογιστικό, αλλά και ελαφρύ απολογητικό τόνο ότι «όπου ζητήθηκε η βοήθεια του Δήμου, προσφέρθηκε».

Τέλος, δίνει τα… τηλέφωνα του δημάρχου (2655360326 – 6942030774) και αντιδημάρχου (2655023749 - 6974496955) «για επικοινωνία, εάν υπάρχουν προβλήματα» και όχι πχ των υπηρεσιών, που θα ήταν πιο αρμόζον…

Τέλος, σημειώνει ότι «ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες και με τις δέουσες ενέργειες και την έντονη διαμαρτυρία μας θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες, γιατί οι εναπομείναντες κάτοικοι στα χωριά μας διαπιστώνουν ότι μέρα με τη μέρα υποβαθμίζεται το επίπεδο ποιότητας της ζωής τους».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3