ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κόμβος υπό κατασκευή στην περιφερειακή οδό

Εικόνα του άρθρου Κόμβος υπό κατασκευή στην περιφερειακή οδό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/07/2023, 16:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Mε αρκετή καθυστέρηση, ξεκινούν οι εργασίες στον διπλό κυκλικό κόμβο στη συμβολή της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας και της περιφερειακής οδού.

Η σύμβαση για τον κόμβο αυτόν, με κόστος 1,77 εκατ. ευρώ, είχε υπογραφεί τον Μάρτιο του 2022. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, προβλέπεται ένας κόμβος θα γίνει επί της διασταύρωσης της εθνικής οδού με την περιφερειακή οδό και ο άλλος στη συμβολή της περιφερειακής οδού με την οδό Φιλικής Εταιρείας.

Η Περιφέρεια Ηπείρου ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά η κατασκευή ενός από τους δύο κόμβους, στο 8ο χλμ. της περιφερειακής οδού και για μήκος περίπου 600 μ. Για τον λόγο αυτόν θα υπάρξουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Όπως αναφέρεται, οι ρυθμίσεις, που ισχύουν από σήμερα, περιλαμβάνουν στένωση του καταστρώματος της περιφερειακής οδού στο συγκεκριμένο τμήμα και εκτροπή του ρεύματος ανόδου (με κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο) στο αριστερό άκρο της υφιστάμενης οδού με παράλληλη εκτροπή του ρεύματος καθόδου εκτός της περιφερειακής οδού, μέσω της παράπλευρης οδού (service road) με ταυτόχρονη μονοδρόμηση αυτής σε μήκος χιλίων (1.000) περίπου μέτρων.

Το πέρας των εργασιών υπολογίζεται περίπου στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back