Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Kόμβος Νεοχωρόπουλου: Κλειστός…

Εικόνα του άρθρου Kόμβος Νεοχωρόπουλου: Κλειστός…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/03/2023, 15:41
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εδώ και 11 ημέρες, οι φωτεινοί σηματοδότες στον κόμβο Νεοχωρόπουλου, επί της περιφερειακής οδού Ιωαννίνων, δεν λειτουργούν.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων έβγαλε σήμερα απόφαση σύμφωνα με την οποία γίνεται προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Παναγιώτη Ασημακοπούλου, από τη διασταύρωση αυτής με την παράπλευρη οδό της περιφερειακής οδού, μέχρι τη διασταύρωση αυτής με την περιφερειακή οδό. Επίσης αποφάσισε την προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Αγίου Σπυρίδωνα, από τη διασταύρωση αυτής με την παράπλευρη οδό της περιφερειακής οδού, μέχρι τη διασταύρωση αυτής με την περιφερειακή οδό Ιωαννίνων.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από τις λοιπές κοντινές οδούς.

Για τη λειτουργία των φαναριών υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια Ηπείρου.

Σε ανακοίνωσή της, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Νεοχωρόπουλου Παναγιώτα Τσαμπαλά αναφέρει ότι η Κοινότητα, από την πρώτη στιγμή διακοπής λειτουργίας των φαναριών, προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες σχετικά με την επίλυση του προβλήματος.

Για την επίλυση του προβλήματος, χρειάστηκε η επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη ως συνήθως (κι όχι με την αρμόδια υπηρεσία). Από την επικοινωνία αυτή προέκυψε ότι θα απαιτηθεί η πλήρης αντικατάσταση του συστήματος των φαναριών.

«Μετά από επικοινωνία με τον κ. Περιφερειάρχη Ηπείρου και τον αρμόδιο εργολάβο σήμερα, ενημερωθήκαμε ότι δεν είναι δυνατή η επίλυση του προβλήματος με τον ρυθμιστή και αποφασίστηκε από την Περιφέρεια και τον εργολάβο η πλήρης αντικατάσταση του συστήματος των φαναριών. Ο λόγος για τον οποίο η Τροχαία Ιωαννίνων σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Ηπείρου αποφάσισαν να κλείσουν προσωρινά τον δρόμο στο ύψος αυτό, είναι διότι δεν είναι πρακτικά εύκολο να γίνεται σε μόνιμη βάση η ρύθμιση της κυκλοφορίας από την Τροχαία Ιωαννίνων και ο κίνδυνος ενός σοβαρού ατυχήματος είναι εξαιρετικά υψηλός. Ως εκ τούτου λήφθηκε η συγκεκριμένη απόφαση. Ελπίζουμε για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος» επισημαίνεται.

Στην απόφαση πάντως της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων σημειώνεται ότι τα μέτρα διακοπής κυκλοφορίας των οχημάτων έχουν προσωρινό χαρακτήρα «μέχρι αποκατάστασης της βλάβης των φωτεινών σηματοδοτών». Η αρμόδια αρχή, η Περιφέρεια Ηπείρου, δεν έχει προχωρήσει σε κάποια ενημέρωση για τον χρόνο αποκατάστασης της βλάβης ή της πλήρους αποκατάστασης του συστήματος των φαναριών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back