Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κοινότητα Ιωαννίνων: Δράσεις αγωγής υγείας

Εικόνα του άρθρου Κοινότητα Ιωαννίνων: Δράσεις αγωγής υγείας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/10/2020, 21:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Τοπική Κοινότητα Ιωαννίνων και η 2η Τοπική Μονάδα Υγείας Ιωαννίνων παίρνουν από κοινού μια πρωτοβουλία υλοποίησης δράσεων και προγραμμάτων αγωγής υγείας που αφορούν τον Covid-19.

Η συνεργασία αυτή θα αφορά την ενημέρωση των πολιτών για τα μέτρα πρόληψης, τον σωστό τρόπο απολύμανσης των χεριών, τη σωστή χρήση της μάσκας από την εφαρμογή της μέχρι και την απόρριψή της ως μολυσματικό υλικό, τον προληπτικό εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων με το εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα, του πνευμονιόκοκκου και του ιού της γρίπης.

Αρχικά η ενημέρωση θα αφορά εργαζόμενους κλειστών δομών και ευπαθείς ομάδες, όπως δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου και του ΟΚΠΑΠΑ.

Την πρωτοβουλία αυτή της Τοπικής Κοινότητας Ιωαννίνων και της 2ης ΤΟΜΥ ήρθε να χαιρετίσει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Ενότητα Πολιτών-Νέα Γιάννενα» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα. Πέραν της σωστής κατεύθυνσης της πρωτοβουλίας, η πρόεδρος στην Τοπική Κοινότητα προέρχεται από την παράταξη του κ. Μπέγκα.

Επιπλέον, για την «Ενότητα Πολιτών», η πρωτοβουλία αυτή «έρχεται σε πλήρη συμφωνία με την πρόταση που η παράταξή μας έχει ήδη καταθέσει δημόσια για την ανάγκη συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και άλλων φορέων υγείας της περιοχής, στην κατεύθυνση του συντονισμού και της ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για την εξέλιξη της πανδημίας».

Στην ανακοίνωσή της, η παράταξη καταλήγει εκφράζοντας την ευχή να ακολουθήσει η δημοτική αρχή το παράδειγμα της Τοπικής Κοινότητας Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back