ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κοινό των Ηπειρωτών: Να συζητήσουμε για το πρόβλημα της αιθαλομίχλης

Εικόνα του άρθρου Κοινό των Ηπειρωτών: Να συζητήσουμε για το πρόβλημα της αιθαλομίχλης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2024, 22:06
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα Γιάννενα εμφανίζουν τα υψηλότερα επίπεδα ρύπανσης σε σχέση με τις άλλες ελληνικές πόλεις. Είναι δε από τις πιο επιβαρυμένες πόλεις στον κόσμο σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση των μικροσωματιδίων ΡΜ2,5.

Όλα αυτά σύμφωνα και με την τελευταία έκθεση της IQAir 2023.

Διαβάστε: Γιάννενα: Μια κακή πρωτιά στη ρύπανση

Με αφορμή την έκθεση αυτή, η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιάννη Στέφο επαναφέρει το αίτημά της να συζητηθεί το πρόβλημα της αιθαλομίχλης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Η παράταξη είχε θέσει το θέμα για πρώτη φορά στις 11 Ιανουαρίου. «Η συζήτηση αυτή δεν έγινε ποτέ μέχρι σήμερα. Η περιφερειακή αρχή περί άλλων τυρβάζει και οι πολίτες των Ιωαννίνων πιθανόν να ακολουθήσουν την τύχη των κατοίκων των πιο μολυσμένων ασιατικών πόλεων…» αναφέρει. Το επαναφέρει λοιπόν με στόχο «να καθορίσουμε το πλαίσιο διεκδικήσεων ώστε, επιτέλους, η κυβέρνηση να αντιληφθεί τη σοβαρότητα και το επείγον του προβλήματος και να προχωρήσει στην υλοποίηση σοβαρών και στοχευμένων προγραμμάτων αντιμετώπισης του ενεργειακού κόστους και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή μας με χρήση ΑΠΕ, την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων και ό,τι άλλο απαιτηθεί ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Γιατί μπορεί η ρύπανση να υποχωρεί όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία, οι επιπτώσεις της όμως για την υγεία των κατοίκων παραμένουν».


ΣΧΟΛΙΑ
Τζαναρτι
Μην πιέζεστε. Έρχεται καλοκαίρι τώρα.. Του χρόνου πάλι, θα ακούσουμε τα ίδια πάλι....
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back