Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Κοινό των Ηπειρωτών»: Επιμένει για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Εικόνα του άρθρου «Κοινό των Ηπειρωτών»: Επιμένει για την προστασία της πρώτης κατοικίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/05/2020, 19:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

To σχέδιο ψηφίσματος για την προστασία της πρώτης κατοικίας επαναφέρει η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα. Η παράταξη ζητά από τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου να το συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης.

Με το ψήφισμα, το «Κοινό των Ηπειρωτών» προτείνει στην κυβέρνηση να επεκταθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας καθώς και η απαγόρευση των πλειστηριασμών τουλάχιστον μέχρι το τέλος του χρόνου όπως και να επεξεργαστεί άμεσα ένα συνεκτικό πρόγραμμα, που θα αφορά συνολικά την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους και θα περιλαμβάνει την προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Όλο αυτό το διάστημα ‘Μείναμε Σπίτι’, γιατί θέλαμε να προστατεύσουμε την ανθρώπινη ζωή, γιατί θέλαμε και θέλουμε να είμαστε αλληλέγγυοι στο κοινωνικό σύνολο. Η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, από τις συνέπειες της επιδημικής κρίσης, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία.

Η παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας, που αποφάσισε η κυβέρνηση, έως το τέλος Ιουλίου, δεν λύνει το πρόβλημα. Απλά, το μεταθέτει για την 1η Αυγούστου, χωρίς να υπάρχει μέριμνα για νομική προστασία από εκεί και πέρα.

Δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει ένα τέτοιο αντικοινωνικό μέτρο, σε μια χώρα που βίωσε όλα αυτά τα χρόνια τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, με χιλιάδες ανέργους και φτωχοποίηση του λαού της» αναφέρει η παράταξη στο σχέδιο ψηφίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back