ΗΠΕΙΡΟΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας: «Λιμάνι και παραλία ανήκουν στον λαό»

Εικόνα του άρθρου ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας: «Λιμάνι και παραλία ανήκουν στον λαό»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/07/2021, 12:36
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Ηγουμενίτσα αντιτίθεται στην εκχώρηση της χερσαίας ζώνης και τονίζει μεταξύ άλλων: «Το πέρασμα του λιμανιού στα χέρια του ντόπιου και ξένου κεφάλαιο δεν είναι απλά η πώληση ενός ακόμη περιφερειακού λιμανιού της χώρας, είναι κάτι πιο μεγάλο, σε συνδυασμό με την πώληση της Εγνατίας οδού η οποία βοηθά στην προώθηση των κερδών του κεφάλαιο από την Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη, ο στόχος τους, να μετατραπεί το στρατηγικής σημασίας για το κεφάλαιο λιμάνι της Ηγουμενίτσα σε δεύτερο Πειραιά, με όποιες αρνητικές επιπτώσεις έχει αυτό για το λαό αυτού του τόπου».

Ανατρέχει σε μια σειρά παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο πέρασμα των χρόνων και συμπληρώνει ότι «το λιμάνι, δηλαδή ο ΟΛΗΓ, όλα αυτά τα χρόνια λειτούργησε και λειτουργεί για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, του ντόπιου κεφαλαίου και των παρατρεχάμενων αυλικών. Τίποτα δεν κέρδισε η Ηγουμενίτσα και ο λαός της από τη λειτουργία το λιμανιού. Μόνο τον καπνό από τα φουγάρα…».

Καταγγέλλει την κυβέρνηση, βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τους τοπικούς άρχοντες και καταλήγει τονίζοντας ότι «το λιμάνι και όλα τα παράλια ανήκουν στο λαό και δεν πωλούνται». Δίνει δε ραντεβού για το φεστιβάλ που διοργανώνει στις 29-30 Ιουλίου, στην Ηγουμενίτσα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3