ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Κοινό «όχι» στο νόμο Βορίδη

Εικόνα του άρθρου Κοινό «όχι» στο νόμο Βορίδη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/04/2021, 11:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τέσσερις αυτοδιοικητικές παρατάξεις των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, οι Αριστερές Παρεμβάσεις σε Δήμο και Περιφέρεια και η Ανυπότακτη Ήπειρος και το Μέτωπο Δράσης, συνυπογράφουν ανακοίνωση κατά του νέου εκλογικού νόμου Βορίδη, ο οποίος «κοινοβουλευτικοποιεί» την τοπική αυτοδιοίκηση, περιορίζοντας το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

«Πρόκειται για ένα αντιδημοκρατικό σύστημα εκλογής Δήμων και Περιφερειών που ουσιαστικά καταργεί κάθε έννοια αντιπροσωπευτικότητας με στόχο την ακόμα ισχυρότερη σταθεροποίηση των πλειοψηφιών στα συμβούλια. Εισάγει μεγάλα εμπόδια για κάθε διαφορετική φωνή και ανατρεπτική-κινηματική παρέμβαση, διευκολύνει τον αποκλεισμό συνδυασμών ειδικά για τις ανεξάρτητες, ριζοσπαστικές και αντικαπιταλιστικές αριστερές παρατάξεις, που στηρίζονται μόνο στις δυνάμεις μελών και φίλων τους και όχι σε οικονομικά συμφέροντα και καθεστωτικά κόμματα» αναφέρουν μεταξύ άλλων και καταλήγουν: 

«Μπροστά σε αυτό το νομοσχέδιο που επίκειται να καταθέσει η ΝΔ, συντονίζουμε τη δράση μας και καλούμε σε μαζικές αντιδράσεις για να καταδικαστεί, να αποσυρθεί και να μην περάσει. Θα παλέψουμε για να ακυρώσουμε και να ανατρέψουμε τα σχέδια τους. Θα παλέψουμε για απλή και ανόθευτη αναλογική, για υπεράσπιση των αγώνων των πολιτών και των λαϊκών συμφερόντων. Θα παλέψουμε για το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές σε χιλιάδες μετανάστες που ζουν δεκαετίες στη χώρα αλλά αντιμετωπίζονται ως πολίτες β’ κατηγορίας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back