Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Κοινό θέμα η έλλειψη κεντρικού αποχετευτικού δικτύου»

Εικόνα του άρθρου «Κοινό θέμα η έλλειψη κεντρικού αποχετευτικού δικτύου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/11/2022, 22:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τις συναντήσεις με εκλεγμένους τοπικούς συμβούλους συνεχίζει η παράταξη «Ιωάννινα_2023». Αυτή τη φορά η επικεφαλής Τατιάνα και τα στελέχη της παράταξης Βασίλης Κοσμάς, Βασίλης Λέκκας, Νίκος Γιωτίτσας, Εύη Λισγάρα, Σταυρούλα Ζούκη,  Χριστίνα Μάστορα, Ντίνος Παπαδόπουλος και Γιώργος Ζερβός είχαν συνάντηση με τοπικούς συμβούλους στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας.

Η παράταξη κατέγραψε τα προβλήματα ανά κοινότητα. Ενδεικτικά ζητήματα είναι: η κατασκευή νέου δημοτικού σχολείου στον Κατσικά, η επέκταση του φωτισμού από τη δομή προσφύγων του Κατσικά μέχρι το Κουτσελιό, η διαμόρφωση δρόμου από το Κουτσελιό προς τη Γορίτσα, η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Ηλιόκαλης, η καλύτερη απορροή των υδάτων που λιμνάζουν στους παράπλευρους δρόμους της Εγνατίας, η άμεση αποκατάσταση και ανάπλαση της πλατείας στην Πλατανιά και η αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Καραδήμα.

Για τη Βασιλική, η παράταξη επισημαίνει μεταξύ άλλων την ανάγκη διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου και του κτιρίου του παλαιού σχολείου, για τις Λογγάδες την έλλειψη κεντρικού αποχετευτικού δικτύου και την ανάγκη διαμόρφωσης της εισόδου της κοινότητας, για το Δροσοχώρι η συντήρηση της κεντρικής πλατείας, για τη Δαφνούλα η επίσπευση της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης και η αναβάθμιση του γηπέδου.

Τέλος για την Καστρίτσα η παράταξη κατέγραψε την ανάγκη ολοκληρωμένης ανάδειξης της αρχαίας ακρόπολης Καστρίτσας, αξιοποίησης της αναρριχητικής πίστας και ανάπτυξης υποδομής στο παλαιό λιμάνι Καστρίτσας.

«Κοινό θέμα που απασχολεί όλα τα τοπικά συμβούλια και τους δημότες της Δ.Ε. Παμβώτιδας είναι η έλλειψη του κεντρικού αποχετευτικού δικτύου και η έλλειψη μελέτης & σχεδιασμού για την ανάδειξη του περιμετρικού μετώπου της Λίμνης, ώστε να επιτευχθούν καλύτερες συνθήκες υγιεινής διαβίωσης. αλλά και περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη στην περιοχή» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3