Oikonomou pisoi
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Το Kodak Ektachrome επιστρέφει!

Εικόνα του άρθρου Το Kodak Ektachrome επιστρέφει!
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/01/2017, 15:02
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Είναι μια καλή είδηση για τους φωτογράφους του κλασικού φιλμ, αλλά και τους λάτρεις του σκοτεινού θαλάμου: Το Kodak Ektachrome επιστρέφει! Η ανακοίνωση έγινε στην έκθεση τεχνολογίας CES 2017 στο Λας Βέγκας από την Kodak Alaris. 


Η γραμμή παραγωγής του Kodak Professional Ektachrome σταμάτησε το 2012 μετά από πολύχρονη πτώση στις πωλήσεις. Ένα χρόνο αργότερα η Kodak εκποίησε το τμήμα των φιλμ στη Kodak Alaris, μια βρετανική εταιρεία η οποία και είναι υπεύθυνη για την αναβίωση του Ektachrome.

«Η επαναφορά ενός από τα πιο εμβληματικά φωτογραφικά φιλμ οφείλεται στην αναζωπύρωση της δημοτικότητας της αναλογικής φωτογραφίας», λέει η Kodak Alaris.

Οι πωλήσεις των επαγγελματικών φωτογραφικών φιλμ έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με τους επαγγελματίες και τους λάτρεις του είδους να ανακαλύπτουν εκ νέου το πώς είναι να παίρνεις στα χέρια σου τον έλεγχο μιας καλλιτεχνικής δημιουργίας, από την λήψη της φωτογραφίας, μέχρι την εκτύπωσή της στο χαρτί.

Η Kodak Alaris άκουσε τους φωτογράφους και αποφάσισε να επαναφέρει στη ζωή το Ektachrome, το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση θα είναι διαθέσιμο σε 35mm και θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων τους τελευταίους μήνες του 2017.

«Το φιλμ είναι γνωστό για τους εξαιρετικά λεπτούς κόκκους του, τα καθαρά χρώματα, τους μεγάλους τόνους και αντιθέσεις. Έγινε ευρέως γνωστό λόγω της εκτεταμένης χρήσης σλάιτς από το περιοδικό National Geographic για πολλές δεκαετίες», λέει η Kodak Alaris.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back