Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους» στα Γίτανα

Εικόνα του άρθρου «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους» στα Γίτανα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2021, 17:08
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (από 24 έως 26 Σεπτεμβρίου) με θέμα «Κληρονομιά ανοιχτή σε όλους!» συμμετέχει και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, με τη δράση της, έρχεται να θυμίσει ότι η πολιτιστική κληρονομιά είναι ανοιχτή πραγματικά σε όλους. Κι γι’ αυτό σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» (ICSD) διοργανώνει μια εκπαιδευτική περιήγηση στο αρχαίο θέατρο Γιτάνων για τους ανήλικους πρόσφυγες.

«Με αφορμή τη γνωριμία με το αρχαίο θέατρο, που αποτελούσε χώρο θεατρικών δρώμενων αλλά και συνελεύσεων των πολιτών, θα επιχειρηθεί ο διάλογος και η αμοιβαία ανταλλαγή εμπειριών από τις χώρες προέλευσης των συμμετεχόντων, με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας των αρχαίων μνημείων και του φυσικού περιβάλλοντος» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, θα λάβει μέρος προκαθορισμένος αριθμός ομάδων.

Παράλληλα, το σαββατοκύριακο 25 και 26 Σεπτεμβρίου η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και τους αρχαιολογικούς χώρους Γιτάνων και Ελέας θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3